--> У Чернігові засудили чоловіка за публічні заклики до агресивної війни | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Чернігові засудили чоловіка за публічні заклики до агресивної війни

1
5
У Чернігові засудили чоловіка за публічні заклики до агресивної війни
У Чернігові заочно засудили чоловіка, який на власному сайті розміщував публічні заклики до агресивної війни та розв’язання воєнного конфлікту.

Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу прокуратури Чернігівської області.

“За принципової позиції прокурорів галузевого відділу прокуратури Чернігівської області жителя міста Чернігова заочно засуджено за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 436 КК України (пропаганда війни). Публічні заклики до агресивної війни та розв’язання воєнного конфлікту обвинувачений розміщував на власному сайті”, — сказано у повідомленні.

Зокрема, у фрагментах тексту опублікованої на сайті статті, відповідно до висновку експерта містяться висловлювання, які спрямовані на провокацію конфліктів між представниками різних політичних поглядів в Україні, а також які є образливими і створюють негативний образ України та українців в очах світової спільноти.

Зазначимо, що суд розглядав матеріали провадження за відсутності обвинуваченого, який був обізнаний про розпочате кримінальне провадження, проте переховувався від органів слідства і суду задля ухилення від кримінальної відповідальності на непідконтрольних Україні територіях.

Відтак, вироком Деснянського районного суду міста Чернігова зловмиснику призначено покарання у виді максимального строку позбавлення волі, передбаченого в санкції статті.
Теги: суд, вирок
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що значить «заочно засудили»? Ні адвоката, ні позиції обвинувачуваного. 37 рік якийсь..ю
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні