--> Рівень води у Світязі піднявся, – науковці | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Рівень води у Світязі піднявся, – науковці

0
0
Рівень води у Світязі піднявся, – науковці
Науковці повідомили, що рівень води у Світязі частково піднявся.

Рівень води в озері Світязь піднявся на 6 см і станом на 28 січня 2020 року становить 162,97 м н.р.м, – повідомили у пресслужбі Шацького національного природного парку.

Створили робочу групу з питань обстеження та виявлення причин обміління озера Світязь у складі працівників Шацького НПП, яка підготувала фотоматеріали та акт обстеження озера.

Шацький національний природний парк спільно з Інститутом водних проблем та меліорації НААН України працює над розробкою заходів щодо покращення гідрологічної ситуації Шацького поозер'я.

Разом з Фізико-механічним інститутом імені Карпенка було проведено низку заходів на дослідження замулення карстових лійок.

За результатами досліджень виявили, що обсяги надходження води в озеро, в основному, формуються джерелами, розташованими в цій зоні, і що на продуктивність водопостачання цих джерел інтенсивніше впливає зниження рівня ґрунтових і поверхневих вод, а не зміна напірності глибоко розміщених джерел підземних вод.

Крім того, працівники Шацького національного природного парку беруть участь в засіданнях робочих груп щодо питання обміління шацьких озер, створених рішенням Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування і розпорядженням голови Волинської ОДА.

Працівники парку проводять постійний гідрологічний моніторинг по заміру рівнів ґрунтових і напірних вод по свердловинах та динаміки рівнів поверхневих вод по озерах Шацького національного природного парку.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні