«Не залишайте нас»: мамі важкохворого волинянина за тиждень треба назбирати тисячу доларів

0
-8
«Не залишайте нас»: мамі важкохворого волинянина за тиждень треба назбирати тисячу доларів
Жителька волинського села просить небайдужих допомогти зібрати кошти для лікування її маленького синочка, який все життя бореться з недугами.

Про це Ольга Роїк написала інтернет-виданню «Волинь24».

Нагадаємо, волинянка Ольга Роїк більше п'яти років бореться за життя свого сина. Перші проблеми у Ромчика помітили в перший місяць його життя. Тоді лікарі сповістили батьків, що в печінці відсутні протоки, що призводить до її цирозу. Після трансплантації печінки у хлопчика трапилась зупинка серця, як наслідок - набряк мозку, кома, крововилив. І українські, й польські лікарі поставили на житті Ромчика «крапку», мовляв, малюк – приречений, а, якщо і житиме – то у вегетативному стані.

Через рік, вже в Україні, у хлопчика трапився крововилив. Операція на голові. Лікарі не давали жодних шансів на життя. Однак, попри страшні прогнози медиків, після операції Роман почав самостійно дихати, їсти мелену їжу. В Україні його лікувати не бралися, але батьки знайшли клініку в Китаї, яка лікує уражений мозок.

Протягом тривалого часу вони з допомогою небайдужих людей збирали кошти на лікування сина за кордоном, утім медики з Юньченя після тижня обстежень відмовились лікувати дитину – мовляв, це найважчий випадок в історії клініки.

Однак мама Ромчика не здалася й знайшла іншу клініку в Китаї, де погодилися допомогти Роману. І яким же було їхнє здивування, коли хлопчик з Волині шокував місцевих лікарів позитивною динамікою.

Через тиждень сім'я Роїків їхатиме до Польщі на обстеження.

«Треба показати дитину, чи візьмуться оперувати Ромчика найближчим часом. Потрібно закрити стінку живота після пересадки печінки. Після обстеження в Польщі нам потрібно полетіти в Китай, де погодилися лікувати уражений мозок», – розповіла мама Ромчика.

На своїй сторінці у фейсбуці пані Ольга написала:

«Зі збору лишилося зібрати 1 000 $. Залишилося зовсім мало часу до вильоту в Китай. Надіюся, що найближчим часом я все ж напишу: «КОШТИ ЗІБРАНО». Кожних 5, 10, 50 гривень дасть шанс закрити збір. Не залишайте нас.Залишилося ще трішки», – йдеться в дописі.

Реквізити для надання допомоги: 5168 7573 9487 3857 Ольга Роїк (мама).



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні