Мріє створювати будиночки: як волинський атовець реабілітовується роботою з деревом

0
7
Мріє створювати будиночки: як волинський атовець реабілітовується роботою з деревом
Волинський атовець, інвалід війни Олександр Рожанський, із різних порід дерева майструє годівнички для птахів, будиночки, світильники та інші речі.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного Волині.

Найменші вироби майстра – до 20 см, найбільші сягають 4 м. Це - картини, альтанки, панно. Створювати речі власноруч - його метод психологічної реабілітації після війни, каже чоловік.


"Мені подобається дерево, коли от воно пахне, коли ти його ріжеш, працюєш з ним, ті смоли, те все, тоді краще ти себе відчуваєш. Прийшов з війни і я себе знаходжу в тому, що я собі спокійно щось роблю, ото длубаюсь, ото мені такий спокій дає на серце і душевно, як кажуть. Я інвалід війни, маю посттравматичний синдром, – ділиться Олександр Рожанський.

Чоловік розповідає: раніше з деревом працював на підприємствах, заводах, виготовляв вікна, двері, інші столярні вироби. Зараз до душі, каже майстер, ексклюзивні речі: «вишиті» дерев’яними кубиками картини, химерні годівнички, оригінальні світильники.

Мама майстра, Марія Рожанська, розповіла, її троє синів - військові, усі отримали інвалідність. Олександром, говорить, пишається особливо. Стелю в домі, каже жінка, складав з окремих дерев’яних кубиків кілька місяців.

"За що не візьметься - він зробить, не тільки може дерево, і електрик,у і сантехніку, він сам своїми руками все зробить. Він лягає спати і він завжди собі плани має такі – що я маю завтра зробити. Він як день прожив і нічого не зробив, значить даром прожив. Коли зима, він старається більш в хаті. Почали тільки з веранди, бо там криша падала, дощ ішов, миски підставляли, потім коридор, а потім вже кімнату одну, а зараз взявся за кухню",– ділиться мама майстра.

У майбутньому Олександр Рожанський мріє створювати казкові будинки і замки, які можна було б встановлювати у парках, дитячих майданчиках і розважальних центрах.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні