Скільки потрібно мати грошей, щоб перетнути кордон Польщі

1
-4
Скільки потрібно мати грошей, щоб перетнути кордон Польщі
Повідомили, скільки грошей треба мати при перетині кордону до Польщі.

Будь-яка поїздка в Польщу починається з перетину її кордону, пише VseTutPl.

І для того, щоб ця поїздка відбулась, необхідно вдало пройти перевірку митною та прикордонною службами України та Польщі.

Якщо у вас справний автомобіль, діючі паспорт та віза, ви не везете нічого протизаконного, то проблем на кордоні з Польщею виникнути не має. Проте навіть за наявності усього цього у в’їзді до Польщі вам можуть відмовити.

Річ у тому, що польське законодавство передбачає обов’язкову наявність певної встановленої суми коштів в кожного, хто має намір перетнути кордон з Польщею, не залежно від мети поїздки: їдете ви в Польщу на закупи, по роботі, як турист чи, можливо, здобуваєте в Польщі освіту. Це правило діє як для тих, хто здійснює перетин польського кордону автомобілем, так і для тих, хто перетинає кордон з Польщею пішки.

Тож будьте готові до того, що після того, як ви пройдете контроль з української сторони, польські прикордонники можуть вимагати від вас підтвердження платоспроможності в розмірах, визначених законом для кожної категорії подорожуючих. Робиться це для того, щоб переконатись, що поки ви будете знаходитись на території Республіки Польща, у вас не виникатиме матеріальних проблем, зокрема при необхідності медичної допомоги.

Далі ми розкажемо вам, скільки грошей треба мати при перетині польського кордону в залежності від мети поїздки та того, на який термін ви їдете в Польщу, а також надамо інформацію про те, які категорії осіб звільняються від дії цього правила та які саме документи слід надати для того, щоб це підтвердити.

Скільки грошей треба мати при перетині кордону Польщі
Як вже було сказано, перетинаючи кордон з Польщею, вам потрібно мати до представлення певну суму грошей для підтвердження власної платоспроможності. Цифра коливатиметься, залежно від того, з якою метою і на який термін ви вирішили відвідати Польщу. Краще за все мати на показ готівку, якщо ж необхідні фінанси у вас на кредитній чи платіжній картках, потрібно заздалегідь підготувати документи, які це підтверджують. Розглянемо детальніше фінансові засоби, необхідні для перетину кордону з Польщею. Отож, скільки ж грошей треба мати при перетині кордону?

Іноземці, які в'їжджають на територію Республіки Польщі на період перебування:

- не більше чотирьох днів, повинні володіти фінансовими ресурсами для покриття витрат на проживання і харчування на території Республіки Польща, в сумі щонайменше 300 злотих або її еквівалентом в іноземній валюті.

- більш ніж чотири дні, повинні мати фінансові ресурси для покриття витрат на проживання, харчування, транзит і виїзд з території Республіки Польща, в розмірі не менше 75 злотих на кожен день перебування або еквівалент цієї суми в іноземній валюті.

Долучаємо документи (польською мовою) , які підтверджують саме такі розміри потрібних коштів для перетину кордону до Польщі. Документи взято з офіційного сайту Міністерства Закордонних Справ Польщі http://www.msz.gov.pl та з сайту Законодавчих Актів Польщі http://legislacja.gov.pl

Документи, які можуть підтвердити, що іноземець володіє фінансовими засобами, необхідними для покриття витрат:

на проживання та харчування на території Республіки Польща
дорожні чеки;

кредитна картка, яку іноземець зможе використовувати на території Польщі, разом з випискою ліміту по кредитній карті;

платіжна карта, якою іноземець зможе скористатися на території Польщі, а також свідоцтво про поточний стан рахунку або поточна виписка з історії рахунку;

довідка про володіння грошима в банку або ощадно-кредитній касі, що має представництво в Польщі, з печаткою і підписом уповноваженого працівника цього банку або ощадно-кредитної каси, видана не раніше ніж за один місяць до перетину кордону;

оригінал запрошення, про яке йдеться в статті 16 пункті 1 Законодавства Польщі про іноземців від 13 червня 2003 року.

2. на транзит і виїзд з території Республіки Польща:

підтвердження володіння коштами на покриття транзиту та виїзду з Польщі, або наявний зворотний квиток на подорож в країну походження або в іншу країну. Мінімальна сума грошей для підтвердження володіння коштами на покриття транзиту та виїзду з Польщі, котру іноземець повинен мати при перетині кордону до Польщі становить:

1) 200 злотих, якщо ви приїхали з країни, сусідньої з Польщею (Україна, Білорусія і т. д.)
2) 500 злотих, якщо ви громадянин держави-члена Європейського союзу
3) 2500 золотих, якщо ви приїхали з країни, яка не є членом Європейського Союзу
або ж ви повинні представити польському митнику еквівалент суми в іноземній валюті.

Підбиваючи підсумок, якщо ви плануєте звичайну поїздку до Польщі терміном не більше, ніж на 4 дні, то для перетину польського кордону ви повинні мати при собі 500 злотих - 300 злотих для можливості оплати витрат на проживання і харчування на території Республіки Польща + 200 злотих для покриття транзиту та виїзду з Польщі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ото новина, 300 злот було і 5 років тому
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні