--> ТОП-5 екзотичних пропозицій депутатів Луцькради у 2019 році | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

ТОП-5 екзотичних пропозицій депутатів Луцькради у 2019 році

0
-1
ТОП-5 екзотичних пропозицій депутатів Луцькради у 2019 році
У 2019 році відбулося 17 чергових та позачергових пленарних засідань Луцької міської ради, під час яких депутати розглянули близько півтори тисячі питань. Далеко не завжди проєкти рішень та пропозиції до них знаходять підтримку депутатського корпусу.

В рамках ініціативи «Атестація депутатів місцевих рад» експерти Центру політичного аналізу та виборчого вонсалтингу (ЦПАВК) визначили п’ятірку найоригінальніших пропозицій депутатів Луцькради, які не були підтримані.

ПРОПОЗИЦІЯ №5. «ВНОСИМО ПИТАННЯ ЩОДО РОЗІРВАННЯ ДОГОВОРУ З «ЕКОПРОД» З ГОЛОСУ»

На пленарне засідання 60-ї сесії Луцької міської ради, яке відбувалось 31 липня 2019 року, прийшли підприємці ринку «Привіз» з вимогою вирішити питання безпідставного закриття ринку орендарем землі, представником ТзОВ «Екопрод», ексрегіоналом Олександром Башкаленком. 1 серпня підприємців «попросили» звільнити територію, оскільки на місті ринку «Привіз» ТзОВ «Екопрод» планує будувати торгівельний центр. Перед початком пленарного засідання підприємці, які працюють на ринку, виступили перед депутатами з проханням втрутитись в ситуацію і вирішити проблему. На бік підприємців стали представники трьох фракцій у Луцькраді: «Об’єднання «Самопоміч», ВО «Свобода» та «Громадський рух «Народний контроль».

Голова фракції «Громадський рух «Народний контроль» Павло Данильчук запропонував внести до порядку денного сесії проєкт рішень «Про скасування рішення міської ради «Про поновлення договору оренди землі ТзОВ «Екопрод» для обслуговування ринку «Привіз» на м-ні Привокзальному, 1 та розглянути перед розглядом питання №1».

«Відкриваємо сесію і в певних виняткових питаннях, про це говорить і Закон України «Про місцеве самоврядування», і регламент Луцької міської ради, в такій ситуації, як зараз, а це є виняткова ситуація, ми можемо з голосу приймати рішення, а потім документ готувати по нашому рішенню і підкориговувати. Тому відкриваємо сесію, вносимо питання щодо розірвання договору з «Екопрод» з голосу і голосуємо», – наполягав Павло Данильчук.

Пропозиція депутата одержала лише 12 голосів підтримки, відтак рішення не було ухвалене. Зокрема, пропозицію підтримали усі представники фракцій «Громадський рух «Народний контроль», ВО «Свобода» та «Об’єднання «Самопоміч».

ПРОПОЗИЦІЯ №4. «ВИДІЛИТИ 30 ТИСЯЧ ДЛЯ ВИВЕЗЕННЯ ТРАВИ З ФУТБОЛЬНИХ ПОЛІВ»

Під час пленарного засідання 58-ї сесії Луцької міської ради одним з питань, яке розглядали депутати, було «Про внесення змін до рішення міської ради від 21.12.2018 № 51/2 «Про бюджет міста Луцька на 2019 рік з врахуванням змін, внесених рішенням від 30.01.2019 № 52/1, від 27.02.2019 № 53/58, від 27.03.2019 № 55/47», від 24.04.2019 № 56/53, від 29.05.2019 № 57/62».

В рамках розгляду означеного проєкту рішення депутат Луцької міської ради із фракції «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Микола Дендіберін запропонував передбачити кошти в сумі 30 тис. грн управлінню освіти на вивезення покошеної трави з футбольних полів за рахунок зменшення капітальних видатків виконавчому комітету на співфінансування проєкту «Оновлення інфраструктури електротранспорту м. Луцька».

«Прошу вас, шановні депутати, виділити для управління освіти 30 тис. грн для вивезення трави з футбольних полів», – зазначив Микола Дендіберін.

Пропозицію не підтримали. «За» проголосували тільки 14 депутатів, серед яких: представники фракції «УКРОП» Ігор Поліщук, Юрій Безпятко, Орися Залевська, Юлія Дацюк, Сергій Савчук, Борис Смаль, Сергій Шкода, представник фракції ВО «Свобода» Богдан Богонос, представники фракції «Об’єднання «Самопоміч» Тарас Шляхтич і Алла Надточій, представник фракції «Громадський рух «Народний контроль» Павло Данильчук, позафракційні Олександр Козлюк та Євгеній Ткачук, а також автор пропозиції.

ПРОПОЗИЦІЯ №3. «ЗАБЕЗПЕЧИТИ БЕЗПЛАТНЕ ПЕРЕВЕЗЕННЯ ПАСАЖИРІВ У ДЕНЬ МІСТА»

Під час розгляду питання «Запити» на пленарному засіданні 61-ї сесії Луцької міської ради депутат міської ради із фракції ВО «Свобода» Андрій Білан оголосив депутатський запит до секретаря міської ради Григорія Пустовіта «Про безплатне перевезення пасажирів громадським електричним транспортом 7-8 вересня, на День міста Луцька».

«Прошу забезпечити організацію безплатного перевезення пасажирів міським громадським електричним транспортом 7 та 8 вересня. Витрати на електроенергію та витрати доходів комунального підприємства «Луцьке підприємство елетротранспорту» від безплатного перевезення пасажирів у День міста врахувати в сумі дотації підприємству», – оголосив Андрій Білан.

На що секретар Луцької міської ради Григорій Пустовіт жартома зауважив, що в представників партії ВО «Свобода» «комуністичні замашки».

Запит депутата підтримали тільки 15 його колег. З-поміж депутатів, які підтримали запит: секретар ради Григорій Пустовіт (ВО «Батьківщина»), Павло Данильчук і Олександр Лазука (фракція «Громадський рух «Народний контроль»), Алла Надточій і Юлія Вусенко («Об’єднання «Самопоміч»), Андрій Білан, Богдан Богонос, Микола Федік і Микола Романюк (ВО «Свобода»), Петро Бойко, Борис Смаль, Сергій Балицький, Микита Рабан, Вікторія Побережна та Олександр Волинець (фракція «УКРОП»). Відтак запит навіть не розглядали.

ПРОПОЗИЦІЯ №2. «ЗАБОРОНИТИ ЖУРНАЛІСТАМ ПРИХОДИТИ В ЛУЦЬКРАДУ В ШОРТАХ»

29 травня 2019 року відбулось пленарне засідання 57-ї сесії Луцької міської ради. Під час розгляду питання «Запити» представник фракції «УКРОП» Микола Дендіберін вніс пропозицію ухвалити розпорядчий документ, яким зобов’язати всіх, хто приходить на пленарні засідання сесій міської ради, зокрема журналістів, дотримуватися дрес-коду.

«Григорію Олександровичу, прошу вас своїм розпорядженням заборонити представникам засобів масової інформації приходити до Луцької міської ради в шортах», – звернувся Микола Дендіберін до секретаря ради.

На таке прохання секретар міської ради Григорій Пустовіт зауважив, що журналісти можуть собі дозволити все.

В результаті голосування за озвучений запит лише 9 депутатів натиснули кнопку «За». Таким чином, запит не підтримали. Серед депутатів, які підтримали запит: Юрій Безпятко, Сергій Балицький, Петро Бойко, Микола Дендіберін і Микита Рабан (фракція «УКРОП»), Майя Шостак (ВО «Батьківщина»), Алла Надточій («Об'єднання «Самопоміч»), Андрій Авраменко і Олександр Козлюк (позафракційні).

ПРОПОЗИЦІЯ №1. «ВРАХУВАТИ ПРОПОЗИЦІЇ КОЛОМОЙСЬКОГО І ПАЛИЦІ ПРИ ВИЗНАЧЕННІ КАНДИДАТУРИ НА ПОСАДУ ГОЛОВИ ОДА»

Під час пленарного засідання 65-ї сесії Луцької міської ради, яке відбувалось у жовтні 2019 року, депутати розглянули питання «Про звернення Луцької міської ради до Президента України Володимира Зеленського щодо незгоди з кадровим рішенням Кабінету Міністрів України щодо погодження призначення головою Волинської обласної державної адміністрації Погуляйка Юрія Михайловича».

В результаті обговорення проєкту рішення у представника фракції «Громадський рух «Народний контроль» Павла Данильчука з'явилась пропозиція внести зміни до нього. Зокрема, доповнити звернення реченням: «Пане Президенте, просимо Вас при визначенні кандидатури на посаду голови Волинської ОДА врахувати пропозиції Коломойського Ігоря Валерійовича та Палиці Ігоря Петровича».

Пропозицію не врахували, оскільки її підтримали тільки четверо депутатів: Алла Надточій (фракція «Об'єднання «Самопоміч») та у повному складі фракція «Громадський рух «Народний контроль».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні