Бруд, холод та безлад: на Ківерцівщині перевірили, як живуть неблагополучні сім’ї

0
-12
Бруд, холод та безлад: на Ківерцівщині перевірили, як живуть неблагополучні сім’ї
Представники влади перевірили, як живуть неблагополучні сім'ї у селах Ківерцівського району.

Про це йдеться на сайті Ківерцівської міської ради.

Заступник міського голови Ольга Поліщук та головний спеціаліст гуманітарного відділу Олеся Поліщук відвідали сім'ї у селі Заброди та Муравище 16 січня.

"Мама хлопчика з села Заброди померла, а тато неспроможний забезпечити належні умови проживання і виховання сина. У будинку надзвичайно брудно. Таке враження, що там не прибирали роками, кімната завалена непотрібними речами. Напевно, їх принесли зі сміттєзвалища. Холодно. На подвір’ї безлад. Так званий тато ніде не працює, не має засобів для існування не тільки дитини, а й себе", - йдеться у дописі.

Відомо, що хлопець навчається у сільській школі, щодня доїжджаючи з Луцька (там він проживає з повнолітньою сестрою) на навчання.

"Постало питання фінансового забезпечення, необхідного для дитини. В даному випадку, пенсії по втраті годувальника, яку він міг би отримувати сам, але тато не згоден знайти порозуміння і піти тим шляхом, коли дитина отримуватиме пенсію, тому що він сам хоче її отримувати. Виникає великий сумнів чи матиме син хоча б частину тих грошей, якщо вони потраплять у руки горе-батька, який свій побут налагодити не в змозі, а 15-ти літнього юнака - тим більше", - пишуть про проблему на сайті міськради.

Вирішити питання з батьком не вдалося. Адже батько вести розмову на цю тему не хоче, вигнав представників міської ради з будинку, а коли приїхав наряд поліції, втік з дому.

Також представники влади відвідали сім'ю у Муравищах, де виховується 8 дітей. Постало питання про вилучення їх із сім’ї у зв’язку з тим, що батько і мати не працюють, постійно зловживають спиртним, не приділяють дітям достатньої уваги.

"Але діти зустріли гостей веселими, усміхненими, здоровими на вигляд, були говіркими. Один перед одним розказували, що вони їли, що робили, як живуть, де дорослі, бо ні мами, ні тата, ні бабусі на той момент не було вдома. У будинку було тепло, працювала пральна машина-автомат", - йдеться у дописі.

Що робити з цією сім’єю, адже діти не отримують належного виховання і належної турботи? Питання дуже вагоме, бо сім’я – найважливіше у житті кожної людини.

"У даному випадку, можливо, потрібно вилучати дітей із сім’ї та необхідно дуже добре подумати, зважити всі за і проти і 100 разів запитати у дітей. А чи не краще посилити контроль за поведінкою батьків, за тим, як вони турбуються про дітей і вчити їх любити", - роздумують владці.

Фото на головній - ілюстративне.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-12

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні