--> Одну з волинських громад можуть приєднати до міста | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Одну з волинських громад можуть приєднати до міста

0
-4
Одну з волинських громад можуть приєднати до міста
У Міністерстві розвитку громад та територій України відбулась робоча нарада, на якій обговорили проблемні питання та визначили шляхи спільної роботи у напрямі децентралізації. Зокрема, було обговорено пропозицію Волинської ОДА щодо приєднання Зарічанської ОТГ до Володимира-Волинського.

Участь у нараді, під час якої підняли тему можливого приєднання до Володимира-Волинського навколишніх ОТГ, взяв перший заступник міського голови Володимира-Волинського Ярослав Матвійчук, повідомляє "Район. Володимир-Волинський".

У ході засідання були запропоновані рекомендації щодо процесів об’єднання громад, а також розглянуті низку проблемних питань навколо перспективи формування нової системи адміністративно-територіального устрою.

Важливим для Володимира був розгляд пропозиції Волинської ОДА щодо приєднання Зарічанської ОТГ до міста.

Ярослав Матвійчук наголосив, що згадана громада вже має чимало спільних напрацювань з містом в розвитку соціально-економічних відносин, працює за міжмуніципальними угодами про співробітництво в галузях освіти, медицини та житлово-комунального господарства. У Володимирі-Волинському функціонує єдиний в області міськрайонний ЦНАП, де надають послуги мешканцям громад району.

Позицію щодо приєднання Зарічанської ОТГ до Володимира-Волинського підтримали Асоціація міст України та експерт з місцевого самоврядування Василь Гром.

Заступник міністра розвитку громад та територій України В’ячеслав Негода поставив акцент на необхідності об’єднання ОТГ з містом із метою вдосконалення фінансової співпраці та спільного вирішення важливих інфраструктурних проєктів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні