Через смертельний вірус Китай ізолював 11-мільйонне місто Ухань

0
-2
Через смертельний вірус Китай ізолював 11-мільйонне місто Ухань
Китай закриває на карантин місто Ухань, в якому проживає 11 мільйонів людей, аби не допустити поширення смертельного коронавірусу, жертвами якого стали вже 17 людей.

Про це повідомляє "Громадське" з посиланням на "AP".

Нагадаємо, вчені припускають, що основним носієм вірусу є тварини, але він може передаватися від людини до людини. Він вражає дихальну систему, шлунково-кишковий тракт або нервову систему, може викликати бронхіт і пневмонію.

У місті не працюють вокзали, аеропорт, громадський транспорт та кінотеатри. Саме у ньому вперше зафіксували хворобу.

Залізничний вокзал міста охороняють правоохоронці та воєнізовані формування. Там з 10 ранку повністю перекрили вхід. Покинути місто можуть лише пасажири, які купили квитки на останні потяги.

AP повідомляє, що вулиці, торгові центри, ресторани та інші громадські міста Уханя майже пусті. В соціальних мережах люди зазначають, що кінотеатри також скасовують покази фільмів і жаліються, що в місті подорожчали продукти, а в магазинах пусті полиці та довгі черги.

За даними ВООЗ, карантин для 11-мільйонного міста відбувається вперше. Раніше таку тактику не використовували, аби запобігти поширенню вірусу.

Влада вимагає від місцевих жителів, щоб вони носили маски в громадських місцях, а працівники – на роботі.

Державні ЗМІ Китаю також повідомляють, що до аналогічних заходів вдалася влада найближчих від Уханя міст. Там закрили розважальні заклади і попросили людей не виходити на вулиці.

Довідково:

Наразі нова інфекція проявляється як пневмонія або інші респіраторні захворювання. За даними всесвітньої організації охорони здоров’я, вірус, скоріш за все, поширився від тварин до людей, але здатний також передаватися від людини до людини. Його симптомами є підвищена температура, кашель та ускладнене дихання.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні