--> Масштабні обшуки у селах: на Волині затримали чоловіків, які побили поліцейського | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Масштабні обшуки у селах: на Волині затримали чоловіків, які побили поліцейського

0
3
Масштабні обшуки у селах: на Волині затримали чоловіків, які побили поліцейського
На Волині поліцейські під час обшуків селами затримали злочинців.

Про це повідомляє пресслужба поліції Волинської області.

Учора, 22 січня, під час оперативно-профілактичного відпрацювання Камінь-Каширського району поліцейські за підозрою в нанесенні в новорічну ніч на площі райцентру тілесних ушкоджень 23-річному слідчому місцевого відділу допитали двох жителів району.

Правоохоронці провели обшуки за місцем проживання зловмисників і вилучили речові докази їх причетності до скоєння цього злочину. Зловмисникам загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Нагадаємо, у ніч на 1 січня, на площі райцентру зловмисники завдали тілесні ушкодження поліцейському, котрий перебував поза службою, й втекли на двох автомобілях. За цим фактом слідчі Головного управління Національної поліції в області відкрили кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України. Йдеться про хуліганство, вчинене із застосуванням спеціально пристосованого та заздалегідь заготовленого предмета для нанесення тілесних ушкоджень.

За однією із версій слідства, напад на поліцейського могли вчинити, як помсту слідчому. Торік він розслідував кримінальні провадження, де фігурували жителі сіл Брониця та Воєгоща. Двом із них слідчий оголосив про підозру в скоєнні хуліганства та опір представнику правоохоронного органу. Нині справи слухають у суді.

Під час досудового розслідування слідчі Головного управління Національної поліції в області за процесуального керівництва прокуратури області встановили всіх осіб причетних до скоєння злочину проти поліцейського. Учора за їх місцем проживання в селах Брониця, Воєгоща та райцентрі Камінь-Каширський провели обшуки під час яких виявили речові докази причетності зловмисників до вчинення цього злочину. Зокрема, вилучено один транспортний засіб на якому пересувалися правопорушники та одяг в якому вони були під час нападу. За підозрою в скоєнні хуліганства поліцейські двох місцевих жителів доставили до відділу поліції та допитали.

До проведення невідкладних слідчих дій та затримання зловмисників були задіяні, окрім місцевого відділу поліції, слідчі та співробітники карного розшуку Головного управління Національної поліції в області, спецпідрозділи КОРД, рота поліції особливого призначення, загін ТОР управління патрульної поліції, а також військовослужбовці Національної гвардії України.

Під час відпрацювання особливу увагу правоохоронці звернули на профілактику правопорушень, зокрема, жителями сіл Брониця, Воєгоща та Кримне. Вони не одноразово фігурували в кримінальних провадженнях за хуліганство, умисне пошкодження майна та опір правоохоронцям.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні