--> У районі на Волині відновлюють популяцію екзотичних птахів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У районі на Волині відновлюють популяцію екзотичних птахів

0
-4
У районі на Волині відновлюють популяцію екзотичних птахів
Сто фазанів, серед яких вісімдесят самок і двадцять самців, випустили на волю в урочищі Комарниця камінь-каширського осередку товариства мисливців і рибалок.

Про це пише газета Полісся.

Ці воль’єрні птахи, котрих доправили із Запорізької області, є першими пожильцями цього виду у волинській місцевості.

На закупівлю пернатих витратили більше двадцяти тисяч гривень із щомісячних внесків членів товариства. Таким чином у районі прагнуть відновити популяцію цих колоритних птахів. Адже загалом у межах всієї Волині чисельність птаства надзвичайно мала. Обмаль навіть диких качок, на яких можна було б полювати, зазначають затяті мисливці.

"Західні регіони України раніше вважалися не надто сприятливим ареалом для розведення фазанів передусім, ймовірно, через зміну кліматичних умов. Попри те є надія, що пташка приживеться у нас. Крім того, морози для них не надто страшні. Єдина загроза — багато снігу. За таких умов птиця не зможе віднайти собі корму", – пише Леся Мінібаєва у газеті "Полісся".

Як зазначив голова районної організації УТМР Валентин Богач, тепер треба з усіх сил намагатися зберегти популяцію та створити сприятливі умови для розмноження фазанів. Зокрема, відстрілювати лиса, контролювати бродячих котів та собак. Певна частина птахів гине у період розмноження. Так, у боротьбі за самку самці ладні заклювати один одного до загину.

"Якщо вже весною цього року ми матимемо змогу побачити потомство, то це буде великим досягненням, адже процес розведення фазанів є досить тривалим. Водночас важливим фактором залишається свідомість та добросовісність людей. Бо не секрет, що серед мешканців району можуть знайтися охочі підстрелити легку здобич.

У нашім краї фазан прирівнюється до червонокнижного птаха, тут він є особливо рідкісним. Натомість на Півдні чи на Сході країни їх вдосталь. Відтак закликаю шанобливо ставитись до цих пернатих, нехай приживаються. Варто нагадати, що полювання на цього птаха у найближчі роки заборонене, – каже Валентин Богач.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні