--> На Волині до кінця року планують відкрити три нові освітні заклади | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині до кінця року планують відкрити три нові освітні заклади

1
-1
На Волині до кінця року планують відкрити три нові освітні заклади
В рамках національної програми «Велике будівництво», яку наприкінці 2019 року презентував Уряд України, у нинішньому році мають завершити будівництво дитсадка у Ківерцівському районі, учбових приміщень школи-ліцею у Турійському та реконструкцію навчально-виховного комплексу у Ратнівському районах, повідомляє пресслужба Волинської ОДА.

Плани відкрити до кінця року 100 шкіл, 100 садочків та стільки ж стадіонів озвучив 21 січня 2020 року під час відеоселекторної наради з головами ОДА Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук. Таке пріоритетне завдання на 2020 рік поставив Президент України Володимир Зеленський.

За словами начальниці управління освіти, науки та молоді Волинської обладержадміністрації Людмили Плахотної, цьогоріч участь в урядовій програмі візьме три освітні заклади, які планують здати у 2020-му році. Так, в ОДА передбачають завершення будівництва дошкільного навчального закладу на 75 місць у селі Дачне Ківерцівського району, кошторисна вартість якого - 31, 3 мільйони гривень.

На Ратнівщині мають завершити реконструкцію навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня – дитячий садок» села Жиричі на 195 місць, вартістю -21,8 мільйонів гривень

На фінішній прямій - будівництво учбових приміщень в комунальному опорному закладі «Луківська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів- ліцей» Турійського району, в якому навчатиметься 252 учнів.

«Є ще ряд шкіл, у яких фінансуватимуться будівельні роботи, бо як відомо, за рік школу збудувати – не реально», - зазначає Людмила Плахотна.

Разом з тим, очікуються надходження субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, які Уряд рекомендує використати для створення нового освітнього середовища у новозбудованих школах, що відкриватимуться до кінця поточного року.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Три? Та з таким безтолковим населенням їх має бути по три в кожному дворі. Тупість сучасників просто захмарна. Я розумію - олігархату розумні раби нідочого. Але є ще й держава і їй потрібні громадяни, а не населення
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні