Керівництво Луцького хлібокомбінату судитимуть за розтрату зерна на 56 мільйонів

0
-3
Керівництво Луцького хлібокомбінату судитимуть за розтрату зерна на 56 мільйонів
У Вищому антикорупційному суді за участі прокурорів САП відбулось підготовче судове засідання у справі про обвинувачення службових осіб ДП «Луцьке КХП №2» у розтраті майна ПАТ «Аграрний Фонд», зокрема 26 тисяч тонн зерна на загальну суму 56 млн гривень.

Про це повідомили на сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури у фейсбуці.

На засіданні колегію суддів розглянуто та відмовлено в задоволені клопотань сторони захисту про повернення обвинувального акту, а також зняття арешту з майна.

За результатами засідання, судді ВАКС призначили вказану справу до розгляду по суті. Засідання заплановано на 31 січня 2020 року.

Нагадаємо, за версією слідства з лютого 2014 року по червень 2014 року директор та начальник елеватора ДП «Луцький КХП №2», зловживаючи своїм службовим становищем, здійснили розтрату зерна державного ПАТ «Аграрний фонд» в кількості 26 тис. тонн (що перебувало на зберіганні підприємства), чим спричинили ПАТ «Аграрний фонд» збитки на суму більш ніж 56 млн гривень.

Колишнім працівникам державного підприємства інкриміновано ч. 5 ст. 191 КК України (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах).

Разом з тим повідомляємо, що, відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні