--> Волинянин обманув селян при купівлі худоби. Чоловіку загрожує кримінал | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинянин обманув селян при купівлі худоби. Чоловіку загрожує кримінал

0
0
Волинянин обманув селян при купівлі худоби. Чоловіку загрожує кримінал
Волинянину за шахрайства з купівлею худоби загрожує кримінальна відповідальність

Про це повідомили в пресслужбі поліції Волині

Співробітники групи реагування патрульної поліції та дільничні Іваничівського відділення поліції встановили причетність 49-річного жителя району до скоєння двох шахрайств.

Чоловік шляхом обману та зловживання довірою незаконно заволодів великою рогатою худобою двох жителів району та спричинив їм збитків загалом на 10 тисяч гривень. Слідчі за обома фактами відкрили кримінальні провадження за ч.1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Досудовим слідством у кримінальному провадженні встановлено, що 49-річний волинянин весною минулого року звернувся до двох жителів району із пропозицією придбати у них велику рогату худобу по 5 тис. грн. за кожну. Люди погодилися на пропозицію, віддали покупцю тварин та до цього часу обіцяних грошей так і не отримали.

У понеділок, 20 січня, ошукані волиняни звернулися із заявою про шахрайства до місцевого відділення поліції. Правоохоронці оперативно встановили причетність 49-річного жителя Іваничівського району до скоєння цих злочинів та кваліфікували його дії за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України. Окрім того, встановлено, що корів зловмисник продав. Вирішується питання про оголошення йому підозри у скоєнні шахрайств. Досудове слідство по справі триває.

Санкція статті передбачає 850 грн штрафу або громадські роботи на строк до двохсот сорока годин, або виправні роботи на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, поліцейські викрили волинянку в підробленні документів та шахрайстві на понад 100 тис. грн.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні