Як розповсюджується смертельний вірус із Китаю. ІНФОГРАФІКА

2
-8
Як розповсюджується смертельний вірус із Китаю. ІНФОГРАФІКА
Недуга вже призвела до шістьох смертельних випадків, однак її збудника досі не знайшли.

Світом шириться новий вірус з Китаю – інфіковано майже 300 осіб. Що відомо про смертоносну недугу небезпечний смертельний коронавірус, який уперше виявили в китайському місті Ухань і який почав стрімко ширитися. Станом на ранок 21 січня відомо вже про шість смертей через цей вірус, - пише ТСН.

Вірус з Уханя належить до великої родини коронавірусів. Розповсюдження хвороби розпочалося з ринку тварин. Вірус передається повітро-крапельним шляхом тваринам, людям.

Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:
- уникати контактів з тваринами;
- не їсти сире або погано оброблене м'ясо;
- уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;
- регулярно та ретельно мити руки.



Вірус схожий на застуду. Але, на відміну від неї, дуже швидко вражає легені й інші органи.

Одна людина перебуває на карантині в Австралії - медики очікують на результати тесту. А країна долучається до США і ще кількох держав, які перевіряють пасажирів з Китаю на захворювання. Їх сканують тепловізорами - чи не має хтось температури. Утім, такий спосіб, кажуть австралійські медики, ефективний лише тоді, коли пацієнт вже захворів.

"Інкубаційний період, напевне, становить близько тижня. І багато людей, що перебувають у ньому, не матимуть симптомів, не матимуть лихоманки. Тож мета заходів на кордоні - ідентифікувати тих, кого ми можемо", - заявив міністр охорони здоров'я Австралії Брендан Мерфі.

У Китаї визнають, що вірус передається від людини до людини. І закликають країни, де зафіксували захворювання, до співпраці.

Ринок морепродуктів у місті Ухань, звідки, як підозрюють, і почалося поширення віруса, зачинено. А в самому населеному пункті посилено контроль за мандрівниками.

Спалах вірусу припав на найгірший час - святкування китайського Нового року, зазначає експерт з Британії. Адже саме цього тижня громадяни Піднебесної активно мандруватимуть - приїжджатимуть на свята до родичів як всередині країни, так і з-за кордону.

"Думаю, упродовж кількох наступних тижнів ми, затамувавши подих, стежитимемо за тим, наскільки легко вірус передається від людини до людини. Півтора десятка медичних працівників заразилися від перших двоїх сотень пацієнтів - це доволі багато. Але, з іншого боку - медичний персонал перебуває у тісному контакті з пацієнтами - і під більшим ризиком", - зазначив викладач біомедичних і природних наук Ланкастерського університету Дерек Гатерер.

Через поширення вірусу Всесвітня організація охорони здоров'я скликає екстрене засідання. 22 січня її експерти спробують визначити, чи оголошувати про "надзвичайну ситуацію в галузі суспільного здоров'я" - таке визначення використовують лише для найсерйозніших епідемій.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ЗЕлупа непосадиш крадуна пенсій хряка парашенка то сядеш разом з ним на нари ЗЕпадло за продовжування крадіння пенсій!!! ганебний крадій пенсій зеленський ХУЙЛО лалала щоб ти здох ЗЕ-падло!!!
Відповісти
Проклятий ЗЕпадло продовжує по парашенівськи красти пенсії!!! ганебний крадій пенсій зеленський ХУЙЛО лалала щоб ти в муках подох ЗЕ-падло!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні