--> Дітей з Ковельського дитсадка шпиталізували не через кишкову інфекцію | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Дітей з Ковельського дитсадка шпиталізували не через кишкову інфекцію

0
-5
Дітей з Ковельського дитсадка шпиталізували не через кишкову інфекцію
Дітей, які відвідують ДНЗ №8 у Ковелі, госпіталізували через ротавірус, а не через харчову токсикоінфекцію.

Про це розповіла лікар-інфекціоніст центральної районної лікарні Альбіна Коссак, пише ПроКовель.

Нагадаємо, 20 січня з симптомами гострої кишкової інфекції госпіталізували 4 дітей, які відвідують дошкільний навчальний заклад №8 міста Ковеля.

“Госпіталізували четверо діток з цього садочка. Двоє – в стані середньої важкості. Одна дитина в задовільному стані вже покинула інфекційне відділення лікарні. То не харчова токсикоінфекція. Кишкові розлади викликані ротавірусом. Він передається контактним шляхом, тобто - від дитини до дитини. Це підтвердили зроблені тести”, – розповіла лікар.

Попередньо повідомлялось, що працівниками Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області розпочато комплекс протиепідемічних, профілактичних заходів та епідеміологічне розслідування. Було відібрано проби питної води для лабораторних досліджень, добові проби, змиви на патогенну мікрофлору.

За інформацією управління освіти, 21 січня ДНЗ №8 відвідує 129 дітей. 12 груп працюють в звичному режимі. Забезпечено максимально можливу ізоляцію три карантинних груп.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні