Луцькі тролейбусники наживаються на пенсіонерах, яких не перевозять

1
-2
Луцькі тролейбусники наживаються на пенсіонерах, яких не перевозять
Впровадження електронних квитків показало, що Луцьке підприємство електротранспорту насправді перевозить менше пільговиків, ніж вважалось раніше. Через це останньому можуть зменшити компенсацію з міського бюджету.

Про це стало відомо у вівторок, 21 січня, під час засідання міського виконавчого комітету, пише "Перший".

Начальник управління транспорту та зв’язку Луцької міської ради Володимир Степанов розповів, що з 1 по 20 січня ЛПЕ перевезло платних пасажирів на суму 1,4 мільйона гривень, а пільгових – на 1,7 мільйона. Раніше ж діяв коефіцієнт, за яким кількість пільговиків вдвічі більша за звичайних пасажирів.

Зі слів Володимира Степанова, тепер підприємству компенсуватимуть витрати, відповідно до реальних витрат, а не коефіцієнту.

Директор ЛПЕ Володимир Пуц боїться, що фінансування підприємства зменшать.

«Наразі 10 тисяч пільговиків ще не отримали електронний квиток. До того ж частина пільгових пасажирів має квиток, але не провалідовує його. Тому наведені дані не зовсім коректні», – зауважив очільник тролейбусного підприємства.

Директор департаменту економічної політики міської ради Борис Смаль підтвердив, що тепер для розрахунку виплат ЛПЕ не використовуватимуть коефіцієнт, однак у міській раді обіцяють не залишати його без грошей.

«Різницю, якої не вистачатиме після, ЛПЕ отримає на підставі договору про перевезення. Сюди увійде зарплата, оплата електроенергії, інших витрат. Для цього готується комплексна програма підтримки підприємства, але вона повинна пройти експертизу в антимонопольному комітеті. Нікому невигідно створювати проблеми комунальному підприємству», – пояснив чиновник.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Підтримую пана директора - майже щодня їжджу тролейбусом і бачу, що багато людей не провалідовують електронний квиток. І при цьому ще й байки розказують, що їм з пенсії вирахують, якщо поїздок буде багато. Потрібен контроль. Диву даєшся, як послухаєш, що робиться в головах у людей.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні