У Луцьку вирішували, які кіоски треба знести

0
-1
У Луцьку вирішували, які кіоски треба знести
У Луцьку знесуть низку кіосків та тимчасових споруд, які розміщені на зупинках громадського транспорту. Заберуть і МАФи, в яких торгують підакцизними товарами в межах 200 метрів біля навчальних закладів, обмежать встановлення тимчасових споруд поблизу великих магазинів.

Про це стало відомо у вівторок, 21 січня, на засіданні виконавчого комітету.

Управління містобудування та архітектури запропонувало викласти в новій редакції комплексні схеми розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на вулиці Ветеранів, вулиці Винниченка, проспекті Відродження, вулиці Воїнів-афганців, проспекті Волі, вулиці Володимирській, вулиці Гордіюк, вулиці Грабовського, бульварі Дружби Народів, вулиці Бенделіані, проспекті Президента Грушевського, вулиці Дубнівській, вулиці Ковельській, вулиці Конякіна, вулиці Кравчука, вулиці Лесі Українки, вулиці Львівській, проспекті Молоді, проспекті Василя Мойсея, проспекті Перемоги, вулиці Рівненській, проспекті Соборності, вулиці Станіславського, вулиці Гнідавській, вулиці Федорова.

Зокрема, начальник управління містобудування та архітектури Веніамін Туз розповів, що в Луцьку ліквідують низку тимчасових споруд. Йдеться зокрема і про тимчасові споруди, які розміщені на зупинках громадського транспорту і про деякі магазини.

«Ми повинні розуміти, що коли на прилеглій до магазину території є тимчасова споруда, яка торгує тим самим товаром – це нонсенс. Щодо зупинок – вони найближчими роками будуть модернізуватися. Ті, що стоять без дозвільних документів, не мають права приватної власності – ми їх знесемо», – пояснив Веніамін Туз.

Член виконавчого комітету Ігор Алєксєєв поцікавився, на підставі чого представники управління вирішували, які об’єкти треба зносити, а які можна залишити.

Начальник управління пояснив, що є тимчасові споруди, які стоять в місті незаконно, є й ті, що порушують певні вимоги.

«Є споруди, які будуть стояти доти, доки не закінчиться термін паспортів прив’язки. Є об’єкти, які стоять на зелених насадженнях або не дотримана відстань. Схеми, які ми пропонуємо, вони не мають жодної нової тимчасової споруди», – сказав посадовець.

Член виконкому Михайло Щур наголосив, що він не розуміє, чому у проєкті рішення йдеться про ліквідацію кіосків, де продають хліб, телефони та інші потрібні речі.

«Не розумію, чому ми зносимо кіоски з хлібом, телефонами, а об’єкти, де продають цигарки – залишаємо», – поцікавився.

Перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад зазначив, що не варто сумніватися в професійності начальника управління.

Так, члени виконкому підтримали цей проєкт рішення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні