Став сентиментальним: як живе чоловік, якому волинські лікарі пересадили серце

0
-12
Став сентиментальним: як живе чоловік, якому волинські лікарі пересадили серце
Чоловік, якому у Ковельській районній лікарні пересадили серце почувається добре, після трансплантації повністю відновився і готується до виписки.

Про це розповів директор Інституту серця МОЗ України, кардіохірург Борис Тодуров в сюжеті на його сторінці у фейсбуці.


Два-три кілометри щодя територією лікарні проходить Василь Міговка, якому у Ковельській райлікарні зробили операцію з пересадки серця.

Чоловік розбиває дистанцію на чотири прогулянки, каже так приписали лікарі, щоб тренувати пересаджене серце. Чоловік радіє, бо до операції сидів в хаті і не міг нічого робити.

Розповідає була велика задишка, а зараз почувається значно ліпше, аніж до операції. За хвилину і 20 секукд долає 32 сходинки.

Крім хотьби пан Василь мусить щодня приймати ліки– імунодепресанти, щоб тіло не відторгнуло чужорідний орган і серце прижилося.

Те, що воно чуже, чоловік каже не відчуває. Тільки от плакати почав, коли бокс дивився. Зізнається, не сподівався такого від себе і припускає, що сентиментальність йому передалася від попереднього власника серця.

"Не було ніколи в житті, щоб сльози самі йшли", – каже чоловік.

А ще в чоловіка з’явилася нова мрія життя – знайти рідних донора, аби подякувати їм. Додому на рідне Закарпаття поїде пацієнт вже через декілька тижнів. Йому 56 років. Має п’ятеро дітей, десятеро онуків та чотири правнуки. На виписку до лікарні має з’їхатися уся родина.

«Хотілося б ще праправнуків побачити – років 20 протягнути», – каже Василь Міговка.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-12

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні