--> На Волині у підприємства забрали землі заказника | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині у підприємства забрали землі заказника

0
2
На Волині у підприємства забрали землі заказника
На Волині підприємство змусили повернути лісову ділянку площею 2,3 га на території загальнозоологічного заказника місцевого значення «Озерянський».

Прокурори з'ясували, що розпорядженням виконувача обов’язків голови Волинської ОДА від 04 листопада 2019 року цю ділянку виділено підприємству у довгострокове тимчасове платне користування терміном на 20 років для використання з метою культурно-оздоровчих та рекреаційних цілей.

Проте, згідно Положення про заказник, передача його території у господарське використання, оренду та здійснення у заказнику будівництва споруд, не пов'язаних з охороною його території, забороняється.

Окрім того, у підприємства, яке обґрунтовувало свою потребу у виділенні ділянки необхідністю забезпечення організованого відпочинку громадян та встановлення тимчасових об’єктів із легких збірно-розбірних конструкцій, на час прийняття розпорядження був відсутній статус суб’єкта рекреаційного діяльності.

Виходячи з цього, прокуратура області ініціювала перед головою Волинської облдержадміністрації питання про скасування розпорядження про виділення підприємству ділянки в заказнику.

За результатами розгляду листа прокуратури області розпорядженням голови ВОДА від 16 січня 2020 року розпорядження про виділення землі визнано таким, що втратило чинність.

Окрім того, Турійський відділ поліції розслідує кримінальне провадження за фактом використання частини території заказника під розміщення групи споруд для потреб ведення мисливського господарства всупереч вимогам Закону України "Про природно-заповідний фонд України" та Положення про заказник.

Фото на головній - ілюстративне.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні