--> У Луцьку людям з інвалідністю розказали, як безоплатно отримати послуги юриста | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку людям з інвалідністю розказали, як безоплатно отримати послуги юриста

0
-1
У Луцьку людям з інвалідністю розказали, як безоплатно отримати послуги юриста
Захист прав людей з інвалідністю. Саме під такою назвою у п'ятницю, 17 січня, відбувся захід для осіб з інвалідністю – членів Волинської обласної благодійної організації стомованих інвалідів «Астом – Волинь», ГО «Волинське об'єднання ветеранів, інвалідів та потерпілих на виробництві «Захист», який провели представники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Ірина Кушпетюк та Луцького місцевого центру Максим Усаченко й параюрист Зоряна Світлицька у бібліотеці-філії № 10 для дорослих м. Луцька.

Розпочинаючи захід, Ірина Кушпетюк акцентувала увагу учасників громадських організацій на системі безоплатної правової допомоги та послугах, які надають центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги та відповідні бюро, адже то – хороша можливість для них дізнатись актуальну правову інформацію та отримати консультації, а за потреби скористатись кваліфікованою допомогою юристів чи адвокатів системи для представництва інтересів в суді, захисту та складання документів процесуального характеру.

Фахівці Луцького місцевого центру ознайомили присутніх із пільгами, які передбачені для людей з інвалідністю, зокрема, на медикаменти та лікування, отримання путівок, транспортні послуги, оплату житлово-комунальних послуг тощо.

Юристи наголосили на тому, що для отримання пільг по інвалідності у 2020 році необхідно оформити такі документи:

– посвідчення, яке підтверджує відповідний статус або пенсійне посвідчення;

– довідку про призначення виплат за Законом «Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю»; довідку про видачу державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю.

Учасники зустрічі виявили неабияку зацікавленість темою розмови та отримали відповіді на питання соціально-побутового забезпечення, медичного обслуговування, сімейного права тощо.

Довідково:

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36, тел. (0332) 78-79-96, е-mail: office.volyn@legalaid.lt.ua.

Луцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Прогресу, 7, тел. (0332) 770717, 770719, e-mail: lutsk1.volyn@legalaid.lt.ua.

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні