--> Люди проти зведення паркану: у Луцьку конфлікт зі священником через будівництво | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Люди проти зведення паркану: у Луцьку конфлікт зі священником через будівництво

0
6
Люди проти зведення паркану: у Луцьку конфлікт зі священником через будівництво
Мешканці будинків на вулиці Конякіна, 15 і 17 у Луцьку проти встановлення паркану і будівництва на приватній ділянці, межі якої прилягають до фундаментів їхніх багатоповерхівок. Власник земельної ділянки Іван Піпаш каже, що у нього є документи на право власності, і він має право обгородити ділянку. До слова, на цім місці в майбутньому планується будівництво церкви.

Про це йдеться в сюжеті Суспільного Волині.

У четвер, 16 січня, на земельній ділянці встановлювали паркан. Мешканці двох будинків вийшли, щоб перешкодити робітникам. Власник п’яти соток землі Іван Піпаш приїхав поспілкуватися із людьми.

"Я щось на даний час будую, що ви мене звинувачуєте? Ви нашу територію захопили і кілочки ставите. Я вашу територію не захоплював. Я цю землю за великі гроші купив і з великим трудом", – висловився чоловік.

Мешканці будинку просили відступити від їхнії будинків на кілька метрів, щоб хоч пожежна машина могла проїхати, просили залишити хоч трішки зеленої території.

"Чи можливо так, щоб межа йшла під стіну? Це він каже, що нам подарував уже, щоб зайти у підвал. Якщо це законно, хай будують, я не проти церкви. Ми за прибудинкову територію", – зауважила мешканка будинку Тетяна Крат.

Ще одна мешканка будинку Христина Онищук дивується, навіщо стільки церков? Каже: якщо власник земельної ділянки займе усю цю територію, діти не матимуть де гратися.

Інженер житлово-комунального підприємства №11 у Луцьку Віктор Гришко пояснив, що, згідно із схемою, від стіни будинку повинно бути 5 метрів прибудинкової території. За його словами, треба розглянути межі приватної ділянки:

"Ми вивчаємо документи. Земельна ділянка виділена, що заходить на межі прибудинкової території, яка займає прибудинкову територію будинку на Конякіна, 15. Наразі нам не відомо, коли виділялася ділянка, і з нами погодження ніхто не проводив".

Мешканець будинку Михайло Бевз розповів, що у 2004-му земля була приватизована. "Мешканці будинку 15 і 17 живуть тут і платять за прибудинкову територію, бо у ЖЕКу вона значилася як прибудинкова", – зауважив він.

А власник землі Іван Піпаш каже: ділянку виставила на продаж міська рада 2004 року. Він перекупив її у попередніх власників. Щоправда, документів на землю він журналістам не показав, сказав, що копії віддав мешканцям.

"У майбутньому я, як священник, планую поставити тут Українську православну церкву. Мені не хочеться конфліктів. Я не заради того купив землю, щоб був конфлікт", – зауважив той.

Голова ОСББ "Конякіна, 17" Віра Максимюк каже, що ознайомилася із наданими Іваном Піпашом документами. За її словами, земля – у його власності, але дозволів на будівництво він не має.

"Ми зараз подаємо лист на комісію департаменту ЖКГ, щоб вони перевірили, чи на цій ділянці можна проводити будівництво, бо переносилася труба кілька років тому. Під його ділянкою проходять комунікації водоканалу, Луцьктепла і так далі", – пояснила голова ОСББ.

Заступниця начальника містобудування і архітектури Луцької міської ради Софія Гула на це все відповіла: якщо ділянка у приватній власності, то встановлення паркану – законне і дозволів не потрібно.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні