На Волині шукатимуть незаконні пилорами

0
2
На Волині шукатимуть незаконні пилорами
На Волині перевірятимуть лісопильні об’єкти та ліквідовуватимуть нелегальний обіг деревини.

Відповідне розпорядження 10-го січня підписав голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко, – йдеться на сайті Волинської ОДА.

Голів районних державних адміністрації спільно з органами місцевого самоврядування зобов’язали:

1) до 15 січня утворити робочі комісії з обстеження та легалізації роботи лісопильних об’єктів ліквідації нелегального обігу деревини;

2) вжити заходів з виявлення та припинення нелегальної роботи лісопильних об’єктів та ліквідації нелегального обігу деревини у межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці;

3) щотижнево надавати управлінню з питань оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами облдержадміністрації інформації про результати роботи за відповідно наданою ним формою.

Волинському обласному управлінню лісового та мисливського господарства доручили з-поміж іншого:

забезпечити роботу рейдових бригад з охорони лісів від лісопорушень за участю працівників правоохоронних та природоохоронних органів і громадських інспекторів з охорони довкілля;

покласти персональну відповідальність на директорів державних лісогосподарських підприємств за своєчасну і повну передачу матеріалів про виявлені лісопорушення до правоохоронних органів та судів.

За оперативними даними територіальних підрозділів управління Національної поліції на території області розміщено 782 деревообробних підприємства (пилорами). Камінь-Каширський район – 213, Ратнівський – 126, Ковельський – 102, Маневицький – 77, Шацький – 34, Любешівський – 30, Любомльський – 30, Турійський – 27, Горохівський – 26, Старовижівський – 23, Рожищенський – 23, Локачинський – 20, Ківерцівський – 17, Луцький – 13, Володимир-Волинський – 8, Іваничівський – 4, м.Луцьк – 7 та м.Нововолинськ – 2.

Працівниками поліції перевірено 748 таких підприємств. Щодо осіб, які вчинили незаконну вирубку деревини, оформлено 636 адміністративних протоколів.

Сума збитків становить 1 млн 490 тис. грн. До адміністративної відповідальності притягнуто 171 особу, щодо 24 фактів порушено кримінальні провадження.
Теги: дерева, ліс
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні