--> В Ірані ідентифіковують тіла загиблих в авіакатастрофі: коли завершать впізнання | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Ірані ідентифіковують тіла загиблих в авіакатастрофі: коли завершать впізнання

0
7
В Ірані ідентифіковують тіла загиблих в авіакатастрофі: коли завершать впізнання
У сім'ях загиблого в Ірані екіпажу Boeing 737-800 заговорили про можливу дату відправки тіл в Україну.

Як розповіли сайту "Сьогодні" в родині загиблого бортпровідника Дениса Лихна, за їхньою неофіційною інформацією, тіла можуть доставити в Україну не раніше, як 14-15 січня.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Іран визнав, що випадково збив український літак ракетою.

"Щодня ми намагаємося дізнатися дату, але офіційної інформації поки нема. Хтось із родичів наших дізнався, що це відбудеться не раніше як 14-15 січня", – розповіли рідні Дениса.

У родині загиблого бортпровідника Ігоря Матькова уточнили, що у його батьків, а також у членів сімей інших загиблих взяли зразки ДНК для проведення експертизи на території Ірану.

У свою чергу, і в МЗС, і в ДСНС поки не спростовують, але й не підтверджують інформацію, що тіла будуть доставлені через п'ять-шість днів. За їхніми даними, доставка тіл безпосередньо залежала від того, коли до Ірану будуть відправлені ДНК-зразки родичів загиблих. За даними МВС, електронну ДНК-формулу було відправлено до Ірану вранці в суботу, 11 січня.

"Всі фрагменти тіл знаходяться в морзі. Українські експерти поки не можуть сказати, за який саме строк іранці зможуть ідентифікувати 11 українців, адже в морзі безліч фрагментів. Деякі – розміром з кулак", – кажуть джерела видання в іншому відомстві.

Також, як повідомили нам в ДСНС, українські рятувальники, відряджені до Ірану для участі в рятувальній операції, зараз зайняті збиранням фрагментів літака.

"Працюють навіть уночі при світлі спеціальних ліхтарів. Відряджено їх було на п'ять днів, але не виключено, що їхнє перебування там буде продовжено. З собою у них сухпайка на дев'ять днів", – повідомили сайту "Сьогодні" в прес-службі відомства.

Нагадаємо, авіалайнер Boeing-737 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» розбився уночі 8 січня невдовзі після вильоту з міжнародного аеропорту Імам Хомейні, що на околицях Тегерана. На борту перебували 167 пасажирів та 9 членів екіпажу, усі вони загинули. Серед жертв авіакатастрофи — 11 українців.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Волинянка була на борту літака, який розбився в Ірані.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Очевидці трагедії опублікували ще одне відео падіння літака в Тегерані.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні