Як на Волині колядували солдати 100 років тому. ФОТО

0
6
Як на Волині колядували солдати 100 років тому. ФОТО
Волинська краєзнавиця Тетяна Яцечко-Блажечко розповіла і показала, як колядували військові на Волині 100 років тому.

Про колядників вона розповіла на сайті Т1.ua.

На фото – солдати, польські легіонери. В роки Першої світової війни вони дислокувались на Волині. Це були добровольчі військові з'єднання 1914-1918 рр., утворені в складі австро-угорської армії з метою боротьби за відновлення незалежності Польщі.

Представлені світлини показують святкування в селі Карасин (зараз це село Маневицького району Волинської області). Фото датуються зимою 1916-1917 років. Назва села Карасин походить від великого улову риби в озері, а саме карася — Карасин. Перші згадки про село відомі з середини ХVI століття.

Проте повернемось до тих часів, які показують нам світлини. На кадрах бачимо сільські хати, краєвиди і що дивує снігу вкрай мало. Видно період новорічно-різдвяних свят був не сніжний. На фото можна побачити як солдати чекають біля хат, щоб їм відкрили, потім вже бачимо як вони колядують. Скрізь у руках саморобна зірка, як символ свята.

Досить цікавою є фото із святкового застілля. На ній можна вгледіти гарно вбрану ялинку, на ній вогники, паперові гірлянди, навіть купюра грошей. Серед наїдків бачимо кілька страв та дві пляшки шампанського.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні