У Луцьку в Стиру освятили воду. ФОТО

1
-6
У Луцьку в Стиру освятили воду. ФОТО
У понеділок, 6 січня, з нагоди свята Богоявлення та Хрещення Господнього за новоюліанським календарем освятили воду у річці Стир в Луцьку.

Таїнство освячення відбулось вранці на території центрального пляжу в парку імені Лесі Українки, пише «Перший».

На березі річки зібралось трохи більше десятка людей. Спуск до води прикрасили новорічними гірляндами. Згодом до містян приєднались двоє священників, які провели невелику літургію. Потому – занурили золотий хрест у води Стиру, таким чином освячуючи її, зачерпнули казанком та щедро покропили присутніх.

Тим часом на протилежному боці річки за процесією спостерігали кілька чоловіків, які, очевидно, прийшли «моржувати».

Насамкінець заспівали разом колядку «Небо і Земля нині торжествують».

Тим часом у Свято-Троїцькому соборі також відбувались літургія та освячення води. На подвір’ї храму розмістили дві великі бочки із водою, яку розливали вірянам.

Нагадаємо, цьогоріч у Волинській єпархії ПЦУ вперше святкували Різдво за новоюліанським календарем – 25 грудня. Святкове богослужіння відбувалося у кафедральному соборі Святої Трійці в Луцьку. При цьому митрополит Луцький та Волинський Михаїл не скасовував святкування Різдва Христового ще й 7 січня.

Фото Ірини Кабанової


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Просто жах як багатолюдно...!
:-)
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні