На території Старого Луцька знайшли шар древньої цегли. ФОТО

2
5
На території Старого Луцька знайшли шар древньої цегли. ФОТО
У Луцьку в частині Старого міста під час прокладання каналізації знайшли старовинну цеглу. Розкопки здійснювали без археологічного нагляду.

Про це повідомив начальник відділу охорони культурної спадщини департаменту культури Луцької міської ради Олександр Котис у фейсбуці.

Він розповів, що біля будинку на вулиці Данила Галицького, 22, намагалися прокласти каналізацію без археологічного нагляду. Хоч у заздалегідь отриманому ордері з погодженнями було вказано, що роботи мусять проводитися з дотриманням законодавства.

"Викопали яму 0,5х4 метри, у ній – цікавий шар з цеглою та керамікою XVI-XVIII століть. Наразі роботи зупинені, складений акт, представник заповідника пояснив виконавцю робіт вимоги законодавства. Відділ охорони ОДА про ситуацію поінформований (так передбачає законодавство)",– повідомив Олександр Котис.

"Прохання до всіх: давайте більше поважати археологічні шари та закони! Це допоможе встановити трохи більше порядку, а знання історії допоможе розуміти логіку нашого життя. Це має значення", – висловив прохання посадовець.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А що вони мали знайти в старому місті ,залишки модернової цивілізації?Отакі тупі будівельні роботи і руйнують історичну спадщину.
Відповісти
то що людям каналізацію не будувати і вигрібні ями не копати бо там історичний шар? Да в нас кругом історичний шар в старому місці! Знайшли пару глиняних мисок і вже нити почали!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні