Голландія офіційно перестала існувати

0
2
Голландія офіційно перестала існувати
З 1 січня компанії, влада, ВНЗ та друковані видання почнуть використовувати тільки назву «Нідерланди». Із початку 2020 року Нідерланди офіційно припинили використання назви «Голландія» для позначення держави, пише УНІАН.

Із 1 січня компанії, влада, ВНЗ та друковані видання почнуть використовувати тільки назву «Нідерланди». Це зробили для формування уніфікованого національного бренду, відзначали в Міністерстві закордонних справ Нідерландів.

Про офіційне рішення щодо відмови від назви Голландія в жовтні повідомили в МЗС Нідерландів.

«Ми хочемо представити Нідерланди як відкриту, винахідливу і інклюзивну країну», — відзначили там.

Прийнята міра спрямована на стимулювання експорту, туризму і спорту. Зокрема, назву Нідерланди планують використовувати в Олімпійських іграх в Японії та конкурсі «Євробачення-2020», який пройде у Роттердамі. Північна і Південна Голландії — дві з дванадцяти сучасних провінцій Нідерландів.

З X по XVI століття Голландія була єдиним політичним утворенням і управлялася графами Голландії. Королівство Нідерландів утворилося після поразки Наполеона в битві під Ватерлоо в 1815 році.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні