Як і де у Луцьку навчають стрільбі з лука. ВІДЕО

0
0
Як і де у Луцьку навчають стрільбі з лука. ВІДЕО
Лучан навчали стрільбі з лука. Як натягнути тятиву та потрапити у ціль вчили усіх охочих у клубі Archers Birds.

Про це йдеться в сюжеті "Суспільного Волині".

Клуб стрільби із лука створила учасниця національної збірної Ігор нескорених 2018-го Майя Москивич. Нині стрілків у клубі 15. Щоб зібрати гроші на нове спорядження та облаштування клубу, організували благодійний марафон зі стрільби із лука.

З олімпійським видом спорту – стрільба із лука, розповіла Майя Москвич, познайомилася перед Іграми Нескорених-2018. Того ж року вона отримала золото на змаганнях у Сіднеї. Відтоді, каже, розвиває цей вид спорту у Луцьку, у цьому приміщенні займаються місяць.

"Коли я готувалася до Ігор нескорених я була в Києві і тренувалася там, тому що в Луцьку не було. Власне, тому я це і створила, тому що виграла змагання, хотілося зробити щось і для власного міста. Ми будем вчитись стріляти, знайомитись з цим видом спорту в Луцьку і разом з тим збирати на потреби нашого клубу, тому що переїзди дуже багато іде витрат" – розповіла чемпіонка «Ігор Нескорених - 2018».

До слова, один з членів клубу Павло Ковальський (учасник національної збірної Ігор нескорених-2020), представлятиме Україну на змаганнях у двох дисциплінах – веслування на тренажері та стрільба з лука.

"Цього року мені пощастило попасти до складу збірної України. Того року Майя представляла, а зараз перейняли волинську естафету і будемо представляти Волинську область і Україну на міжнародних змаганнях Ігор нескорених", – ділиться Павло Ковальський.

Зараз, розповідає Павло, по кілька разів на тиждень готується до ігор у цьому клубі. Під час благодійного марафону став тренером для тих, хто захотів навчитися стріляти у ціль.


"Це в нас є базовий варіант, приклад лівостороннього олімпійського лука. Хто прийде, буде мати бажання постріляти, або навчитися це зробити я буду допомагати у цьому активному процесі. Нашу локацію ще не всі знають, тому ми очікуємо на наших гостей", – розповів Павло Ковальський.

40-річний Іван Бощук перший, хто завітав на благодійний марафон. Його стріляти із лука вчить кандидат у майстри спорту Олег Думчінський. Після півгодинного інструктажу – чоловік робить перший постріл.

За словами Майї Москвич, з наступного року у клубі планують навчати стріляти з лука дітей. Нині шукають кошти на купівлю юнацького спорядження.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні