Слідчі вилучать документи депутатської комісії Ковельської міськради

0
1
Слідчі вилучать документи депутатської комісії Ковельської міськради
Поліція проведе виїмку всіх документів тимчасової контрольної комісії Ковельської міськради, яка діє з травня 2016 року.

Про це з посиланням на ухвалу суду повідомляє «Район.Ковель».

12 листопада 2019 року на адресу Ковельського міського голови Олега Кіндера слідчим було подано запит про надання для досудового розслідування всіх без виключення документів, які стосуються роботи депутатської тимчасової контрольної комісії щодо перевірки правомірності встановлення тимчасової споруди малим приватним підприємством «Землемір». Комісія утворена на підставі рішення міської ради № 10/47 від 26.05.16 р. Однак, як стверджують у поліції, чиновники проігнорували запит слідства.

Старший слідчий капітан поліції Дмитро Мартинюк подав до суду клопотання про вилучення документів, яке задовольнила ухвалою суддя Ковельського міськрайонного суду Ірина Логвинюк.

Слідчі дії проводяться у кримінальному провадженні №12017030110001657, яке поліція відкрила 13 липня 2017 року за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 206 КК України (перешкоджання підприємницькій і господарській діяльності).

Нагадаємо, у Ковелі впродовж п’яти років мешканка багатоповерхівки не дає підприємиці поліпшити умови праці майстрам із ремонту взуття.

У січні 2015 року підприємиця Інна Конащук починає реконструкцію добре зношеного за кілька десятків років експлуатації кіоска (до 1999 року він працював на іншому місці, але міськрада сама перенесла його сюди). Щоб поліпшити умови праці майстрам-шевцям, вона на орендованій з 2008 року земельній ділянці встановлює сучасний павільйон.

Роботи з реконструкції зірвала разом з місцевими мешканцями Ірина Ризванюк (Роїк). Пропіарившись на заяві про якусь забудову та на імені підприємиці, яка до політики не мала жодного стосунку, Ірина Роїк стає депутатом Ковельської міської ради від партії БПП «Солідарність». Вона продовжує перешкоджати підприємиці.

Землю в цьому місці дала в оренду міськрада чотирьом підприємцям ще у 1999 році. Земельна ділянка не належить прибудинковій території. Незважаючи на це, Роїк ініціює створення тимчасової комісії з правомірності встановлення павільйону, очолює її і починає буцімто «працювати».

Підприємиця терпляче чекає, що ж неправомірного виявить комісія, до складу якої увійшли депутати Ігор Пініс та Галина Стасюк. Однак ні через рік, ні через чотири роки після створення комісії не вдається дізнатися, що робиться за закритими наглухо дверима комісії. На запити приходить одна дуже лаконічна відписка: «Засідання комісії проводяться, як правило, закриті».

За цей час підприємиця звернулася до суду, і рішенням Апеляційного і Верховного господарських судів їй було продовжено договір оренди землі на 10 років – до 2029 року, бо перед цим депутатка Роїк примудрилася з опозиційними депутатами ухвалити протиправне рішення не продовжувати договір оренди землі.

Суд не знайшов жодного порушення у діях підприємиці, а депутатка Роїк вишукує їх і досі, перешкоджаючи законному праву на ведення господарської діяльності на орендованій земельній ділянці. Ба більше, вона, за словами підприємиці, доклала неабияких зусиль для продовження терміну роботи закритої тимчасової комісії аж до кінця каденції – до вересня 2020 року, таким чином казусно зробивши її постійно діючою.

Підприємиця звернулася до правоохоронців, а ті – до Ковельської міськради, щоб вона надала інформацію про роботу комісії. А позаяк міськрада проігнорувала запит, слідство звернулося до суду, і той надав право зробити виїмку документів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні