США вимагає екстрадиції американця, який є героєм в Україні

0
7
США вимагає екстрадиції американця, який є героєм в Україні
Сполучені Штати вимагають видачі з України американського солдата Крейга Ленга, якого звинувачують у вбивстві пари у Флориді в 2018 році.

Про це повідомляє видання New York Post, передає УНН. За даними видання, в Україні Ленга вважають героєм за участь у військових діях на Донбасі.

“Крейг Ленг був звільнений з американських збройних сил після самовільного відходу в самоволку і живе в Україні з 2015 року. Після висадки в Україні Ленг відзначився як найманець, що працює з воєнізованими формуваннями в триваючому (на Донбасі — ред) конфлікті з Росією. Він заручений з українською жінкою, і його військова служба зробила його місцевим героєм”, — йдеться у повідомленні видання.

NYP зазначає, що Ленг зустрів свою дружину Алексу Цвіфельхофер в Україні у 2015 році.

“У 2017 році пара виїхала з країни в Південний Судан в надії боротися з терористичним угрупуванням „Аш-Шаббааб“. Після відмови у в’їзді пара повернулася в США, де будувала плани про можливий вступ до бій з бійцями опору в Венесуелі”, — додається у виданні.

Як наводить видання дані американських прокурорів, 9 квітня 2018 року Ленг і Цвіфельхофер застрелили Серафіна Лоренцо і його дружину Діну. Їх тіла були знайдені в їх машині на стоянці прилеглої церкви в окрузі Лі, штат Флорида.

Жінка Ленга, Цвіфельхофер, була арештована в травні після того, як її затримали при спробі купити пістолет у Вісконсині.

“Після вбивств Серафіна і Діни, Ленг відправився в Мексику, Колумбію та Іспанію, а потім був заарештований на кордоні України і Молдови”, — повідомляє видання.

NYP відзначає, що Сполучені Штати не мають договору про екстрадицію з України.

“Ми знаємо, що в США він дуже негативна людина в ЗМІ”, — заявив NBC News адвокат Ленга Дмитро Моргун. “В Україні — немає. В Україні він був героєм. Він захищає наші інтереси і нашу країну”.

"Команда захисту Ленга також грала на місцевих симпатіях. Ленг шукає притулку в Україні, стверджуючи, що у президента Трампа і російського лідера Володимира Путіна “тісні зв’язки” і що США домагаються його повернення тільки “на прохання російського уряду”. Правоохоронні органи Флориди не згодні", - резюмує видання.

“Ми приймаємо це дуже близько до серця”, — сказав NBC шериф округу Лі Карміне Марс. “Якщо ви зробите злочин в цьому окрузі, ви можете бігти. Але ви не зможете сховатися. Ми знайдемо вас. Ви повернетеся. Ви підете за ґрати.”

Ленг заперечував висунуті проти нього звинувачення.
Теги: війна, оос
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні