На Волині протестують проти звільнення ексберкутівців. ВІДЕО

6
-10
На Волині протестують проти звільнення ексберкутівців. ВІДЕО
У Луцьку під входом у прокуратуру Волинської області на вулиці Винниченка відбулася акція проти рішення відпустити на волю «беркутівців», яких підозрюють в розстрілі активістів на Євромайдані в лютому 2014 року.

Акція розпочалася близько 21:30 в суботу, 28 грудня.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці повідомляє громадський активіст Богдан Климчук.

«Наразі ми під прокуратурою. Тут є певні незручності на вулиці Винниченка, вибачайте, громадо міста Луцька! Але в Києві зараз відпускають «беркутів», які розстрілювали Майднан. Є люди, які з цим не згодні. Таким чином виявляють свою громадянську позицію», – пояснює Климчук на відео.

На ролику видно, що з ним є кілька людей, а машина стоїть впоперек дороги перед пішохідним переходом. Також біля активістів стоять два патрульні поліцейські.

«Ми не знаємо, скільки нас буде, але ми таким чином показуємо свій протест до тих подій, які відбуваються зараз в Україні, – коментує громадський активіст. – Ми проти того, щоб «беркутню», яка розстрілювала Небесну сотню, випускали. Будь ласка, міняйте на медведчуків, міняйте на ОПЗЖ, міняйте – хочете – на Беню (він любить там зараз Росію). Хочете інших олігархів? Будь ласка, міняйте! Але «беркутню» відправляти зараз кудись із тюрми неприпустимо. Ці люди мають або відсиджувати пожиттєве, або взагалі для них має бути введена смертна кара. Це така позиція».

На іншому відео видно, що до протестувальників прибув заступник Луцького міського голови Григорій Недопад. Він висловив обурення тим, що активісти нібито перекрили дорогу. На що Богдан Климчук відповів, що дорога не перекрита, можуть проїхати навіть тролейбуси.

«Я завжди підтримую те, що від народу відбувається, коли люди висловлюють свою позицію», – сказав Недопад. Але, за його словами, він приїхав, щоб дізнатися, чому люди тут зібралися.

Недопад запитав поліцейського, чи все в рамках чинного законодавства. Той відповів, що тільки є порушення правил дорожнього руху, за що складений протокол.

«Ви зрозумійте, що вони висловлюють свою позицію, і ми вимушені їх підтримати», – сказав Недопад поліцейському.

У Києві тим часом група активістів блокувала виїзд автозаків із Лук'янівського СІЗО, де перебувають троє з п‘яти обвинувачених у вбивствах на Майдані ексберкутівців.

Нагадаємо, Апеляційний суд Києва в суботу, 28 грудня, змінив запобіжний захід п'ятьом обвинуваченим у розстрілах на Майдані ексберкутівцям на особисте зобов'язання. Їх планують обміняти на полонених бойовиками українських військовослужбовців.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У ро...ди
Відповісти
На колiна гн... ,до панiв.
Відповісти
А що чекати від Гамнюка що грає на піаніно та його зелених блазнів
Відповісти
А це мир любою ціною від ЗЕ-команди.
Відповісти
Патріотів "кошмарять" ,а різну наволоч відпускають!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні