Волинянин через суд вимагав паспорт-книжечку для сина

1
9
Волинянин через суд вимагав паспорт-книжечку для сина
На Волині чоловік через суд домігся, аби син мав паспорт-книжечку, а не ID-картку.

Про це йдеться у рішенні суду від 23 грудня, пише інформаційне агентство "ВолиньPost".

З позовом до Камінь-Каширського районного відділу Управління Державної міграційної служби України у Волинській області звернувся батько неповнолітнього сина, аби відстояти право 16-річного юнака отримати паспорт у формі книжечки, а не пластикову картку.

Камінь-Каширський районний відділ УДМСУ позов не визнав та просив суд відмовити у його задоволенні з підстав правомірності своїх дій.

«Паспорт громадянина України оформляється територіальними органами та підрозділами ДМС, що забезпечені відповідним обладнанням, всім визначеним законодавством категоріям громадян, починаючи з чотирнадцятирічного віку, тільки у формі картки, що містить безконтактний електронний носій, а прийняття документів для оформлення паспорта громадянина України, що не містить безконтактного електронного носія, з 01.11.2016 припиняється», – аргументують свою позицію.

Зрештою, суд вирішив таки задовольнити позов батька 16-річного юнака.

"Зокрема статтею 32 Конституції України визначено, що ніхто не може зазнавати втручання в його особисте і сімейне життя, крім випадків, передбачених Конституцією України. Не допускається збирання, зберігання, використання та поширення конфіденційної інформації про особу без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини", - аргументують у суді.

Суддя Волинського окружного адміністративного суду Володимир Ковальчук визнав відмову Камінь-Каширського районного відділу Управління Державної міграційної служби України у Волинській області – протиправною і зобов’язав установу видати неповнолітньому паспорт у формі книжечки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Через "діджиталізацію" держави оті книжечки будуть приймати хіба що в музеї.Так що батько робить хлопцеві "ведмежу послугу".
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні