Рідні померлого дозволили ковельським медикам використати його органи. ФОТО, ВІДЕО 18+

0
11
Рідні померлого дозволили ковельським медикам використати його органи. ФОТО, ВІДЕО 18+
Ковельські медики врятували життя двох людей, пересадивши їм органи померлого.

Про це повідомляють на сторінці Ковельське МТМО в фейсбуці.

Ковельське МТМО стало першим за останні 20 років в Україні, хто отримав ліцензію по трансплантології та першим за останні 15 років, які провели трансплантацію серця та першими за 2 роки, які провели трансплантацію трупної донорської нирки.

Першу трансплантацію нирки в Ковелі провели 15.11.2019 року від родинного донора, а вже за місяць – 16.12.2019 року провели першу трансплантацію трупної донорської нирки, а ще через тиждень трансплантацію серця.

"Донором став пацієнт з важкою відкритою черепно-мозковою травмою в якого бригадою спеціалістів констатована смерть мозку. Родичі дали згоду на проведення операції вилучення органів померлого для пересадки і цим самими врятували здоров’я та життя відразу трьом пацієнтам", – йдеться в дописі.

Бригадою лікарів Інституту Серця МОЗ України на чолі з Тодуровим Борисом Михайловичем успішно проведено трансплантація серця реціпієнту з вираженою дилятаційною кардіоміопатією.

Лікарі Ковельського МТМО одночасно в іншій операційній успішно провели трансплантацію трупної донорської нирки другій пацієнтці.

"Інша трупна донорська нирка була терміново доставлена літаком спеціалістами Національного інституту хірургії та трансплантології імені О.О. Шалімова в Київ, де проведена ще одна пересадка нирки", – пишуть на сторінці медзакладу.

Додають, що перша пацієнтка, якій тиждень тому успішно пересадили трупну донорську нирку, почуває себе чудово і вже будує з чоловіком плани на майбутнє.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні