На Дніпропетровщині встановили найглибоководнішу ялинку країни. ВІДЕО

0
-3
На Дніпропетровщині встановили найглибоководнішу ялинку країни. ВІДЕО
На дні Новомиколаївського кар’єру в Дніпропетровській області дайвери встановили підводну ялинку. Один з ініціаторів проєкту, інструктор з дайвінгу Андрій Воробйов розповів, що ялинку встановили на 45-метровій глибині.

За даними дайверів, це новорічне деревце зараз є найбільш глибоководним в Європі. Ялинка святково одягнена і навіть прикрашена електричною гірляндою. Опускали ялинку п’ятеро досвідчених дайверів, передає Радіо Свобода.

“Ялинку поставили дуже глибоко – на глибині 45 метрів. Опускалися під воду цього дня десять дайверів, але ставили ялинку п’ятеро: на таку глибину звичайний дайвер-турист не занурюється. Занурювалися професіонали. Ялинка стала ідеально. Відкрили шампанське, символічно пригубили. Один з наших дайверів розбирається в електроніці і електриці – він подбав про гірлянду, яка світилася на спеціальних акумуляторах. Однак високий тиск, на жаль, і гірлянда не витримала під водою”, – сказав Андрій Воробйов.

Він також зазначив, що в Новомиколаївському кар’єрі поблизу Дніпра дайвери вже багато років формують єдиний в Україні підводний парк. Раніше там вони встановили декомунізований бюст Леніна, кілька ретроавто тощо.

Підводну ялинку планують прибрати через кілька тижнів. Це пояснюють турботою про навколишнє середовище.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні