Депутати Шацької районної ради призначили директора Пульмівської школи

0
3
Депутати Шацької районної ради призначили директора Пульмівської школи
Депутати Шацької районної ради 24 грудня зібралися на позачергове пленарне засідання, аби призначити директора Пульмівської школи.

Підставою для скликання сесії стало звернення депутатів Шацької районної ради, які вважають, що рішення щодо призначення директора Пульмівської школи, що не набрало необхідної кількості голосів, потребує додаткового обговорення та повторного голосування, – повідомляє Шацька районна рада.

Нагадаємо, що депутати Шацької районної ради на черговій сесії, яка відбулася 20 грудня, не затвердили переможницю конкурсу Людмилу Положевець на посаду директорки ЗОШ І-ІІІ ступенів села Пульмо.

Сергій Карпук розповів, що до районної ради надійшло звернення від депутатів Пульмівської сільської ради. Сільські обранці висловили занепокоєння щодо ситуації, що склалася навколо посади керівника школи с.Пульмо. За словами пульмівських сільських депутатів, депутати районної ради не призначили переможця конкурсу на заміщення вакантної посади директора загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня с.Пульмо, не маючи вагомих причин та аргументів. Вони просили провести позачергову сесію та призначити директора, згідно з чинним законодавством України.

Також голова районної ради довів до відома присутніх, що отримав звернення від педагогічного колективу школи І-ІІІ ступеня с.Пульмо, в якому вчителі також просять підтримати рішення конкурсної ради та призначити директора школи. До слова, під зверненням підписалося більшість з педколективу.

Найпершим під час обговорення слово взяв Володимир Найда. Він оголосив про відмову брати участь в голосуванні, адже вважає, що конкурс провели недостатньо прозоро.

Ольга Сахарук, депутатка та голова конкурсної комісії, пояснила, що всі рішення районної ради є чинними та обов’язкові до виконання не тільки районною радою, а й усіма жителями району до того часу, поки вони не відмінені районною радою чи в судовому порядку або не оскаржені.

Як повідомила Ольга Сахарук, рішенням районної ради №22/28 від 21.02.2018 року затвердили Положення про конкурс на посаду керівників закладів загальної середньої освіти. За це Положення проголосували всі депутати. Шацька районна рада виключно користується Положенням, розробленим відділом освіти, який є локальним актом, обов’язковим для виконання і для організації роботи.

Відповідно до даного Положення, 25 жовтня 2019 року Шацька районна рада прийняла рішення про проведення конкурсу на заміщення вакантної посади директора ЗОШ с.Пульмо. Цим рішенням було прописано проведення конкурсу та склад конкурсної комісії, яка мусить забезпечити проведення конкурсу, відповідно до норм Положення, затвердженого районною радою. Також голова комісії розповіла про хід проведення самого конкурсу, який відбувся 16 грудня.

Виступив також депутат Олександр Наумич, голова постійної комісії районної ради, до відомства якої належати питання й депутатської діяльності та етики. Депутат заявив, що не має сумнівів щодо неупередженості та компетентності конкурсної комісії. Він впевнений, що все відбулося справедливо і чесно.

«Конкурс відбувся, це треба визнати. Якщо хтось вважає, що конкурс був не чесним, ви можете відмовитися голосувати, як зробив це Володимир Степанович. Прошу депутатів проголосувати так, як велить совість», – зазначив депутат.

Руслана Дибель висловила також свою позицію і пояснила, що вона не знайома з жодним із кандидатів на посаду директора, а коли побачила підтримку діючої директорки школи, вирішила утриматися від голосування.

Микола Німець, один з кандидатів на посаду директора Пульмівської школи, висловив здивування рішенням районної ради про призначення директора школи, яке не набрало потрібної кількості голосів на попередній сесії. Вчитель вважає, що це лише процедурне питання, адже раніше прийняли положення та визначили конкурсну комісію, за що проголосували одноголосно. Кандидат вважає, що конкурс провели прозоро, в чому його підтримав й інший учасник конкурсу Сергій Дрозд.

Після бурхливого обговорення, питання про призначення директора ЗОШ І-ІІІ ст. с.Пульмо винесли на голосування.

В результаті, рішення підтримали 23 депутати з 24 присутніх. Рішенням від 24 грудня 2019 року № 42/2 призначено Людмилу Положевець директоркою ЗОШ І-ІІІ ст. с.Пульмо на контрактній основі терміном на два роки.

Після голосування Руслан Кушнір, голова Пульмівської сільської ради, подякував депутатам, адже, за його словами, це рішення зніме соціальну напругу в селі.

Людмила Положевець, приймаючи привітання з призначенням на посаду, сказала, що зробить усе можливе, щоб депутати змогли побачити реальну роботу та високий рейтинг школи.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні