Митрополит Михаїл заявив, що не вперше святкуватиме Різдво 25 грудня

2
6
Митрополит Михаїл заявив, що не вперше святкуватиме Різдво 25 грудня
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл розповідає, що вирішив на користь богослужіння 25 грудня, бо є звернення і бо святкування Різдва "є логічним".

Про це пише ВВС Україна.

Однак проведе його ще раз - традиційно у січні - для вірян з іншою позицією:

"Ми не відміняємо нічого, ми просто розширюємо час святкування Різдва Христового... Тому ті люди, які побажають прийти 7-го, прийдуть 7-го, ті, які - 25, прийдуть 25-го. Ми і перших, і других не позбавимо можливості порадіти Дню народження Ісуса Христа... З любов'ю чекаю всіх!" - розповідає він.

Про себе він каже, що не один рік святкує Різдво Христове 25 грудня, але тільки у вузькому колі. На запитання, чому не заявляв про свою позицію раніше, відповідає:

"Не говорили голосно, тому що патріарх (патріарх УПЦ КП Філарет, який правив до жовтня 2018 року, - Ред.) цього не любив... В них так було затверджено. А сьогодні, коли нова церква, то, відповідно, можуть бути і зовсім інші нові традиції, і вже ми стаємо ближче до європейських церков", - каже митрополит.

"В попередні роки я точно так само святкував, тільки про це голосно не казав, бо це була інша влада, інша церква, були інші традиції. Ну, а тепер настав день декомунізації церковних традицій неправильних", - додає він.

Владика Михаїл демонструє докази на підтвердження того, що Різдво напередодні Нового року є істинним, - дві богослужбові книги 1982 року (видавництва Московської патріархії) і 2002 року (видану УПЦ Київського патріархату).

Каже, що ці видання для священників - як правила дорожнього руху для водіїв. Він показує сторінку, де вказана дата Різдва - 25 грудня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Бізнесмени в рясах ділять дату народження видуманого друга)
Відповісти
25 грудня 2019 року зібрались сотні лучан на святкування католицького різдва, а на 07 січня 2020 року зберуться десятки тисяч лучан на святкування православного дня народження Ісуса Христа.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні