Теплий грудень перешкоджає завершенню вегетації озимих на Волині

0
4
Теплий грудень перешкоджає завершенню вегетації озимих на Волині
Озимі культури на полях ТзОВ «Волинь-Зерно-Продукт» не зазнали суттєвої шкоди внаслідок посухи та високих температур восени. Озимий ріпак наразі перебуває в доброму стані, тим часом, занепокоєння викликає озима пшениця, у посівах якої місцями спостерігається переростання рослин.

Про це в коментарі SuperAgronom.com розповів Ярослав Мазуренко, керівник департаменту аграрного виробництва ТзОВ «Волинь-Зерно-Продукт».

«Зараз у нас нормальні погодні умови, аномально тепло, але от дивлюсь на ріпак і менше за нього хвилююсь, ніж за пшеницю. Ріпак у нас достатньо гарно зреагував, він добре зрегульований восени. Де перші посіви пшениці, то вже є такі, що перерослі. Не критично ще, але нехай би вже вона йшла спати», — ділиться фахівець.

За його словами, в поточному році озимі ріпак і пшениця найбільше постраждали від червневої спеки. За результатами сезону середня врожайність ріпаку на полях «Волинь-Зерно-Продукт» становила 3,1 т/га, озимої пшениці — 6,7 т/га. У розрізі пізніх культур:

кукурудза — 11,3 т/га;

соняшник — 3,1 т/га;

соя — 3,5 т/га.

«Все було б добре, якби не озимі, за площами в нас їх багато, це не дуже добре. Загалом з врожайністю пшениці миритись можна було б, якби не такі ціни на зерно та висока вартість азотних добрив», — зауважив керівник департаменту аграрного виробництва ТзОВ «Волинь-Зерно-Продукт».

Наразі компанія працює над оновленням портфоліо брендів по ріпаку та пшениці.

«Цьогоріч з ріпаку погано зреагували гібриди компанії Lembke. По пшениці сорти були більш-менш в тренді, але вона вся постраждала. Ми вже оновили портфоліо брендів по ріпаку, по пшениці цей процес дорожчий. По соняшнику в нас залишається Syngenta, по кукурудзі — Monsanto і Pioneer. На демоділянках була кукурудза Brevant №1, з весни будемо використовувати цей гібрид в товарних посівах», — підсумував Ярослав Мазуренко.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні