На Волині презентували книгу про історію Луцька

1
-7
На Волині презентували книгу про історію Луцька
Презентували друге доповнене видання книги краєзнавця, дослідника історії Волині Петра Троневича під назвою “Оповідання з давньої історії Луцька”.

Розпочався захід із перформансу юних акторів театральної майстерні “ДогориДригом”, які почергово зачитували уривки з книги. Про це повідомляє пресслужба Луцької міської ради.

Розпочинаючи зустріч, начальник управління туризму та промоції міста Катерина Теліпська зауважила, що Петро Троневич є дослідником історію Луцька та Волині.

Він є автором книг монографія «Луцький замок», історична розвідка «Волинь у сутінках української історії XIV-XVI століть», історичний нарис «Великий князь Дмитрій-Любарт і його сучасники». А сьогодні презентують уже друге видання книги “Оповідання з давньої історії Луцька”.

Це друге, доповнене, видання з'явилось на світ у Волинському обласному редакційно-видавничому підприємстві “Надстир'я”.

Книга містить 41 оповідання, які знайомлять читача з історією творення міста. Тут розповідається про князів, які правили в Луцьку, про війни та відбудову, про Святого Миколая – покровителя міста, про з'їзд європейських монархів, походження назви міста та етнічні громади, що населяли Луцьк у різні часи.

Художній образ книзі надав Олександр Качановський.

Участь у заході взяв секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт. Він привітав Петра Троневича із знаменною подією — вихід у світ нової книги. За його словами, сьогодні хороше свято — День Святого Миколая. “Це магічний день, коли кожен чекає дива, чекає подарунка. Ми сьогодні маємо багато заходів і подій. І презентація книги про наш Луцьк - одна з них. Ми повинні знати і любити свою історію. Наше місто ніхто не любитиме, так як ми.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Байки діда Петра, а коли будуть серйозні наукові книги
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні