Побратими спростовують твердження, нібито загиблого Героя поховали без голови

2
4
Побратими спростовують твердження, нібито загиблого Героя поховали без голови
Ветерани батальйону «Айдар», зокрема бійці роти, в якій воював Рустам Хамраєв, заперечують твердження, нібито загиблого на Сході лучанина поховали без голови.

Нагадаємо, в публікації «Батько загиблого благає повернути голову сина, поховану на окупованій території» йшлося про те, нібито загиблий 17 червня 2014 року в бою під селищем Металіст Донецької області Рустам Хамраєв похований в Луцьку без голови. Про це батько Рустама розповів авторці публікації зі слів бойового побратима загиблого, який і зараз служить на Сході. Товариш Рустама стверджував, що тіло загиблого забрали не одразу, а лише через дві доби. Побратим бійця також повідомив батькам, ніби вже після того, як тіло волинянина-айдарівця забрали з місця бою, він знайшов його голову, впізнав Рустама і захоронив її.

Після виходу публікації до інтернет-видання «Волинь24» зателефонував колишній командир роти «Айдару» Ігор Лапін.

Він розповів, що побратими, які були свідками загибелі Рустама і які проводжали його тіла до Луцька, заперечують твердження, нібито Хамраєва поховали без голови. Ігор Лапін був командиром роти, в складі якої Рустам прийняв смертельний бій. Командиром взводу в Хамраєва був лучанин Юрій Бубенщиков. Все відбувалося на його очах. Ще у цьому бою поруч із Рустамом був боєць «Дєня» (Денис).

«Біля Рустама під час бою був хлопець Дєня (Денис), теж з Луцька. Це його друг, – каже Ігор Лапін. – Сєпари почали гатити з БТРа із крупнокаліберного кулемета. Куля потрапила Рустамові в голову. У нього задньої частини черепа не було, бо куля влетіла в голову. Але голова була разом з тілом. Ба більше, одразу після бою ми його забрали, оформили і відправили до Луцька. Тіло привіз Андрій Омельчук. З головою. Ну, задньої частини черепа не вистачало. А обличчя, все решта залишилось».

Андрій Омельчук зараз працює головним спеціалістом Західного міжрегіонального відділу Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО. Він може підтвердити, що голова Рустама була разом з тілом. Як і Юрій Бубенщиков.

«Живих побратимів на Волині багато є, які можуть це підтвердити, – додає Ігор Лапін. – 17 червня Рустам загинув, в Луцьк привезли 20-го, і 20-го вже був похорон».

До того ж, за словами Лапіна, на тих позиціях, де відбувся бій, айдарівці ще стояли два місяці.

«Навіть просунулися вперед, – каже ветеран АТО і екснардеп. – На тому місці, де Рустам загинув, саме біля того куща, ми ще й хрестик поставили солдатський – дві дошки, й іконку причепили. То хрестик був за метрів 500 від тих позицій, на яких ми ще два місяці жили».
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я хотіла б повірити цьому, але у нас є:
1. Лікарське свідоцтво про смерть (патологічні стани).
2. Стаття- інтерв’ю від 24 червня 2014 року, де людина засвідчує, що на полі бою Рустам лежав без голови.
3. Відео, де ідеться що «голова розлетілася як кавун».
4. Про захоронення останків голови побратим сина розповів при свідках.
5. Похоронили сина в закритій домовині.
6. Тепер все покаже ексгумація.
Відповісти
Загинув син 17-го червня, тіло в морг привезли 19-го червня і 19-го червня забрали з моргу. Так написано в довідці.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні