«Рішення зважене», – волинський нардеп про скасування депутатської недоторканості

1
-1
«Рішення зважене», – волинський нардеп про скасування депутатської недоторканості
Якщо місцеві правоохоронці матимуть право притягувати народних депутатів до відповідальності, то це створить можливості для тиску на народних депутатів.

Про це написав волинський нардеп В'ячеслав Рубльов на сторінці у фейсбуці.

Як відомо, сьогодні Верховна Рада проголосувала за зняття депутатської недоторканності. В рішенні, зокрема, йдеться про те, що відомості, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення народним депутатом, вносяться до Єдиного реєстру досудових розслідувань генеральним прокурором (особою, що виконує його обов’язки) у порядку, встановленому цим кодексом.

Клопотання про дозвіл на затримання, обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою чи домашнього арешту, обшук, порушення таємниці листування, телефонних розмов, телеграфної та іншої кореспонденції, а також про застосування інших заходів, у тому числі, негласних слідчих дій, що згідно із законом обмежують права і свободи народного депутата, розгляд яких віднесено до повноважень слідчого судді, мають бути погоджені генпрокурором (особою, що виконує його обов’язки).

В'ячеслав Рубльов вважає, що якщо питання про відкриття проваджень щодо народних депутатів дозволити на місцях, то це відкриє широкі можливості для тиску на парламентарів.

«В минулому році, коли я був депутатом обласної ради, мені та колегам по депутатському корпусу «пришили» статтю 111 ККУ – державна зрада – бо один із депутатів, який не був присутній на засіданні комісії Волиньради, вирішив, що були порушені його інтереси. То ж на допити в СБУ ми з колегами два місяці ходили як на роботу.

В статусі народних депутатів ми приймаємо рішення загальнодержавного рівня, які впливають на соціальну, економічну, політичну та правоохоронну ситуацію в країні. А тепер уявіть, якщо прийняття рішення про затримання нардепа чи порушення його таємниці листування, телефонних розмов дозволити на місцевому рівні, як можна на нього тиснути! Тому, вважаю, що нинішнє рішення зважене. Народний депутат – це не привілегія, це звання не додає статусності. Воно лише зобов’язує», – зазначає у дописі В'ячеслав Рубльов.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Прийняли закон,щоб замазати людям очі.А Генеральний прокурор тепер,через короткий проміжок часу,стане міліардером!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні