Архітекторам, які намалювали кращі концепції Театрального майдану, вручили премії

1
4
Архітекторам, які намалювали кращі концепції Театрального майдану, вручили премії
У Луцьку нагородили переможців Всеукраїнського архітектурного бліц-конкурсу на кращу концепцію облаштування Театрального майдану.

Про це стало відомо у середу, 18 грудня, на презентації та представленні переможців на найкращу концепцію реконструкції Театрального майдану.

За словами начальника управління містобудування та архітектури Луцької міської ради Веніаміна Туза, на конкурс було подано сім робіт. З них вибрали три найкращі, а відтак переможці отримали грошові винагороди.

Так, за перше місце архітектори отримали 75 тисяч гривень, за друге – 50 тисяч, а за третє – 25 тисяч гривень.

«Я можу сказати, що було важко визначити, хто буде в трійці переможців. Конкурсанти продемонстрували блискучі ідеї. Люди витратили величезну кількість свого часу і запропонували шикарні концепції. Ті, хто не увійшов в трійку, запропонували хороші ідеї і вони теж ляжуть в концепцію реконструкції», – виступив Веніамін Туз.
Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук зауважив, що до конкурсів, які оголошує Луцька міська рада, щоразу долучається все більше молодих креативних архітекторів.

«Можливо, швидше і зручніше замовити проєкт в якогось відомого архітектора, тим самим уникнути суперечок щодо першого, другого та третього місць. Кожного року якість робіт та кількість учасників зростають. І хочу відзначити, що в нас буде дуже багато конкурсів попереду, зокрема сьогодні ми оголосили конкурс на кращу концепцію території біля Луцького замку», – виступив Ігор Поліщук.

Радник Луцького міського голови додав, що незабаром оголосять конкурс і на кращу концепцію Київського майдану та декількох скверів Луцька.

Так, перше місце взяв авторський колектив Кирилюк Д. І, Нестерук Н. О., Кожина Ю. В., Вітинська. О. Г. та Костюк О. П.

Друге – ПП «Творча архітектурна майстерня «Балан та Стельмащук». І третє місце журі конкурсу віддало авторському колективу Костюк О. П., Кожина Ю. В., Вітинська О.Г. та Шевчук. Г. І.

«Хотіли зробити роботу, за яку нам буде гордо. Хочу подякувати своєму творчому колективу, бо кожна людина вклала сюди масу свого часу і зусиль. І дуже приємно, що робота інколи допізна, а інколи до ранку отримала перше місце», – сказав Дмитро Кирилюк, який зі своїм авторським колективом зайняли перше місце на конкурсі.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хоч би опублікували світлини проєктів отих переможців
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні