У Луцьку перевірятимуть, якою мовою обслуговують у закладах

0
1
У Луцьку перевірятимуть, якою мовою обслуговують у закладах
Секретар міської ради Григорій Пустовіт звернувся до Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області щодо здійснення контролю за дотриманням законодавства щодо захисту прав споживачів.

Про це повідомили на сайті Луцької міськради.

Секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт звернувся до начальника Головного управління Держпродспоживслужби у Волинській області Богдана Лозинського щодо вжиття заходів забезпечення захисту прав споживачів на отримання інформації про продукцію, її кількість, якість, асортимент, виробника та обслуговування державною мовою у закладах ресторанного господарства міста Луцька відповідно до Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної», а також посилити контроль за дотриманням законодавства про захист прав споживачів.

“На виконання рішення виконавчого комітету Луцької міської ради від 04.12.2019 № 780-1 «Про здійснення контролю за дотриманням законодавства щодо захисту прав споживачів», враховуючи суспільний резонанс, викликаний у місті Луцьку відкриттям російськомовного кафе «Rest Or Run» (вул. Винниченка, 16), в міськраді інформують:

- Відповідно до ст. 1 Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» єдиною державною (офіційною) мовою в Україні є українська мова.

- Відповідно до ст. 4 Закону України «Про захист прав споживачів», споживачі під час придбання, замовлення або використання продукції, яка реалізується на території України, для задоволення своїх особистих потреб мають право на необхідну, доступну, достовірну та своєчасну інформацію державною мовою про продукцію, її кількість, якість, асортимент, її виробника (виконавця, продавця) відповідно до Закону України «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Відтак міськрада просить вжити заходів, передбачених Законом України «Про захист прав споживачів», з метою забезпечення захисту прав споживачів на отримання інформації про продукцію, її кількість, якість, асортимент, її виробника та обслуговування державною мовою у закладах ресторанного господарства міста Луцька відповідно до Закону України «Про забезпечення функціонування української мови, як державної», а також посилити контроль за дотриманням законодавства про захист прав споживачів”.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні