Проєкт бюджету Волині на 2020 рік вирішили доопрацювати

1
-1
Проєкт бюджету Волині на 2020 рік вирішили доопрацювати
Проєкт бюджету Волині на 2020 рік відправили на доопрацювання.

Про це йшлося 17 грудня під час 27 сесії Волинської облради.

Як зауважив під час розгляду проєкту обласного бюджету на 2020 рік голова бюджетної комісії облради Михайло Імберовський, заслухавши головних розпорядників коштів і проаналізувавши бюджетні запити, прийшли до висновку, що комунальні установи області в більшості своїй при формуванні бюджетів є абсолютними протилежностями до формування бюджету, наприклад, бізнесовими структурами. Приватні бізнесові структури, формуючи бюджет, намагаються завжди оптимізувати витрати і завжди збільшити доходи. Це тому, що там є господар, який цінує кожну власну копійку. На жаль, аналізуючи роботу комунальних установ, не часто там бачать господарів, які дбають про оптимізацію витрат, переймаються прогресивним розвитком, а там де це можливо і збільшенням доходів організації й відповідно доходів громади області.

Він наголосив на важливості обліку, контролю та направленості на розвиток. Зі слів депутата, бюджетні слухання стали початком цього обліку і контролю за бюджетом області. Також внесли низку пропозицій по зменшенню фінансового навантаження на обласний бюджет і підключення до фінансування певних закладів з бюджетів ОТГ та державного бюджету.

Наводячи приклади неефективного залучення коштів, Михайло Імберовський розповів, що, наприклад, квитки на заходи одного з театрів коштують 25 гривень, а піднявши її до 50 гривень можна було б зменшити навантаження на обласний бюджет. Є обласні дитячо-юнацькі спортивні школи, аналізуючи бюджет і детальніше розібравшись щодо яких зрозуміли, що основне наповнення цих шкіл – це діти з Луцька та навколишніх сіл. Фінансування цих шкіл відбувається тільки з обласного бюджету. Це вважають неправильним. Потребують оптимізації ті заклади, які з 1 квітня 2020 року будуть повністю утримуватися з обласного бюджету.

Отже, зі слів голови бюджетної комісії, варто розібратися з кошторисами окремих комунальних закладів. Під час засідання бюджетної комісії ухвалили рішення про те, що проєкт бюджету потрібно відправити на доопрацювання. На думку Імберовського, варто зважено та спокійно попрацювати протягом січня і нормально та ґрунтовно затвердити бюджет, який слугуватиме громаді Волині. Він наголосив, що з повагою ставиться до кожного платника податків і вважає, що їхні кошти мають використовуватися ефективно.

Депутати вирішили відправити проєкт бюджету на доопрацювання.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дуже правильно.Ще перевірте бібоіотеки.На їх утримання йдуть колосальні кошти наших податків.Де надвеликі заробітні плати.А тепер,де їх читачі,їх нема,просто масова дописка.У бібліотекарів по 3 і 5 доплат.Я на заводі маю 10 тисяч і в них по 10 тисяч.А в дирекції 15-20 тис.А ще матеріалка і соціалка.І непотрібно стільки бібліотек.Бібліотеки на кожному угоу.Це нерозумно.Школи і лікарні оптимізують,а бібліотеки в які ніхто не ходить,ле штати по 50 і100 чоловік,якіснічого не роблять,а читають книжки собакам,як люди не ходять.Вам до Європи ще далеко і до їхньої терапії.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні