У волинському місті тарифи на воду можуть зрости на 50%

0
11
У волинському місті тарифи на воду можуть зрости на 50%
У 2020-му році у Володимирі-Волинському планують підвищити тарифи на холодну воду і водовідведення. Тарифи можуть подорожчати майже на 50%.

Про це пише "Буг".

За словами керівника Володимир-Волинського управління водопровідно-каналізаційного господарства Сергія Лисюка, управління подало заяву до Володимир-Волинского виконавчого комітету з розрахунковими матеріалами для встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення на 2020 рік, адже діючі тарифи для підприємства є збитковими.

На офіційному сайті УВКГ повідомляють, що збитки по основній діяльності станом на 1 жовтня 2019 року становили більше 1,5 мільйона гривень.

“Діючі тарифи не дозволяють дотримуватись вимог Галузевої угоди та інших законодавчих актів у сфері оплати праці, вчасно розраховуватись з бюджетом по податкових платежах, за спожиту електроенергію та одночасно забезпечувати місто якісними та у повному обсязі послугами з централізованого водопостачання та водовідведення”, – йдеться в повідомленні.

Зазначають, що основні причини, які вплинули на ріст собівартості централізованого водопостачання та водовідведення є постійне зростання основних складових, зокрема прожиткового мінімуму, розміру мінімальної заробітної плати, вартості електричної енергії (відповідно до Закону України «Про ринок електричної енергії», що функціонує за європейськими стандартами запущений 1-го липня 2019-го року, зростання матеріальних витрат у зв’язку зношеністю мереж.

Пропонується проєкт тарифів на 2020 рік для населення:

- централізоване водопостачання 10,75 гривень за куб. м. (без ПДВ);
- централізоване водовідведення 14,95 гривень за куб. м . (без ПДВ).

Для інших споживачів:

-централізоване водопостачання – 10,83 гривень за 1 куб. м. ( без ПДВ);
-централізоване водовідведення 15,14 гривень за 1 куб м. (без ПДВ).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
11

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні