У Луцьку відкрили меморіальну дошку загиблому учаснику АТО. ФОТО

0
-2
У Луцьку відкрили меморіальну дошку загиблому учаснику АТО. ФОТО
У п'ятницю, 13 грудня, на фасаді Луцького ліцею відкрили меморіальну дошку військовослужбовцю 24-ї ОМБР, колишньому учню цього навчального закладу Андрію Волосу.

Про це повідомляє пресслужба Луцької міської ради.

На відкриття дошки прийшли заступник міського голови Ірина Чебелюк, начальник управління освіти Зіновія Лещенко, мама Андрія Волоса Зоя Олександрівна та його дружина Юлія, директор Луцького ліцею Анатолій Дудич, ліцеїсти, військовослужбовці, небайдужі лучани.



Священнослужитель провів обряд освячення меморіальної дошки. Символічно, але саме у День святого апостола Андрія Первозванного лучани молилися за упокій душі молодого бійця, якого звали Андрієм, у день його народження. Сьогодні він міг би радіти життю, ростити дітей, працювати на благо України. А натомість - віддав за неї найдорожче.



До учасників зібрання звернулася заступник міського голови Ірина Чебелюк: "Кожен з нас, живучи на цій землі, залишає свій слід. Надзвичайно прикро, що молоді життя наших хлопців трагічно обриває війна. Наше з вами завдання — пам’ятати той їхній неоціненний вклад заради майбутнього. Дякую батькам Андрія за те, що виховали Героя України. Я щиро вірю в те, що уже зовсім скоро над нами запанує мирне небо, і Волинь більше ніколи не прийматиме "Груз 200", - наголосила вона.



Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять Андрія Волоса. Потому кращі учні ліцею поклали квіти до пам'ятної дошки, висловивши свою шану загиблому Герою.



Довідково:

Андрій Олександрович Волос — стрілець, помічник гранатоментника 1 Відділення І-го взводу 3-ї роти 24-ї ОМБР імені Короля Данила, старший солдат. Народився 13 грудня 1995 року у Луцьку. На фронт він пішов у 19 років, захищав Україну у зоні проведення АТО/ООС у складі 24-ї ОМБР протягом трьох років. Його молоде життя обірвала ворожа куля снайпера поблизу населеного пункту Південне Донецької області. 28 червня 2018 року. Похований 1 липня 2018 року у селі Омельне Ківерцівського району.

27 червня 2019 року Президент України присвоїв Андрію Волосу звання "Герой України" з удостоєнням ордену "Золота зірка" (посмертно).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні