На Волині школярі виграли проєкт, який допоможе залучити туристів в ОТГ

0
1
На Волині школярі виграли проєкт, який допоможе залучити туристів в ОТГ
Можливості для фізичної реабілітації бійців та дітей з інвалідністю, розвиток зеленого туризму, допомога у відстоюванні прав непрацездатних – ці та інші теми проєктів вражали журі конкурсу креативних ідей для школярів «Зробимо Волинь кращою».

У ньому взяли участь 29 команд учнів. Цього тижня підбили підсумки конкурсу і відзначили переможців.

З Локачинського району перемогу здобули десятикласники – учні Затурцівської школи. Вони презентували проєкт для залучення туристів у свою ОТГ.

«Ми хочемо залучити інвесторів, які виділять кошти для залучення туристів в нашу ОТГ. В проєкті передбачається виділення коштів на проведення ремонтних робіт в музеї та костелі, - розповідає десятикласник Олександр Колядюк. – У нас багато пам’яток архітектури та цікавих місць, які можна показати туристам».

Підтримати вихованців приїхала і їхня вчителька. Розповіла: позаяк, Затурцівсько ОТГ утворилася не так давно, коштів на реставрацію пам’яток не вистачає. Тож своїм проєктом спільно з дітьми намагаються привернути увагу туристів та знайти кошти на об’єкти громади.

«В нас чудовий край, беруть початок три річки, музей Липинського відвідують туристи. І ми хочемо привернути туристів, щоб поліпшити життя нашої громади. І ми думаємо над тим, аби привернути до нас увагу туристів», - каже вчитель Затурцівської ЗОШ Олена Мочеброда.

Ідея залучення дітей через конкурс «Зробимо Волинь кращою» до розвитку своїх громад належить декану економічного факультету Східноєвропейського національного університету ім. Лесі Українки, депутатці Волинської облради Любові Ліпич.

«Сьогодні молодь дуже активно розвивається і генерує чудові ідеї, які варто було б втілити в життя. Наш досвід, як економістів, і їхня креативність можуть дати гарні результати і зробити життя наших краян більш комфортнішим. Тому й виникла ідея щодо проведення конкурсу. Спершу ми відвідали школи, розповіли як готувати бізнес-проекти. Усі подані проєкти – надзвичайно цікаві.

Серед них є чимало таких, які стосуються розвитку зеленого туризму, оснащення транспорту обладнанням, яке дасть зможу в дорозі користуватися інтернет-технологіями тощо. Талановиту молодь потрібно стимулювати креативно мислити, думати на перспективу, адже за цими школярами «завтра» України. Переможці конкурсу отримали грошові премії – 1000, 800 та 500 гривень – за перше, друге та третє місце відповідно», – зазначила Любов Ліпич.

Відзначив переможців народний депутат України В’ячеслав Рубльов. Він висловив переконання, що такі ініціативи матимуть успіх.

«Я пишаюся тим, що діти турбуються за те, аби залучити кошти в громаду та відреставрувати пам’ятки архітектури, адже це свідчить про те, що молодому поколінню не байдуже майбутнє їхнього села, ОТГ та району. Ми співпрацюємо з Затурцівською громадою в соціально важливих проєктах, і переконаний, що ця співпраця стане ширшою», - наголосив В’ячеслав Рубльов.

Крім того, призові місця зайняли школярі з Рожищенського та Луцького районів.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні