--> Лучанин проковтнув голку в кріслі стоматолога. ВІДЕО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Лучанин проковтнув голку в кріслі стоматолога. ВІДЕО

1
7
Лучанин проковтнув голку в кріслі стоматолога. ВІДЕО
У Луцькій міській клінічній лікарні з шлунку пацієнта дістали голку, яку він випадково проковтнув на прийомі у стоматолога. Процедура тривала всього дві хвилини і обійшлась без пошкоджень.

Про це «Першому» розповів заступник головного лікаря закладу, лікар-ендоскопіст Андрій Смольянінов.

«Звернувся пацієнт з підозрою на стороннє тіло у шлунково-кишковому тракті. Розповів, що був у стоматолога, ворухнув язиком і ковтнув інструмент – голку для ревізії каналів. На рентгені побачили, що голка знаходиться в шлунку. Діставати її вирішили під загальною анестезією», - зазначив лікар.

Голку діставали ендоскопом – приладом з камерою, що ввели до шлунка через рот пацієнта.

«Анестезіолог Олександр Бойко зробив хороший наркоз, пацієнт спокійно лежав і нам вдалось без будь-яких пошкоджень слизової витягнути голку. Для цього ми її підняли, трохи перенесли, розвернули, щоб захопити інструментом гострий кінець, і дістали. Довжина голки – 2,5-3 сантиметри», - розповів Андрій Смольянінов.

Всього операція тривала 2 хвилини. Лікар каже, такі випадки – непоодинокі. За останні 5 років в Андрія Смольянінова це вже другий пацієнт, який проковтнув стоматологічну голку.

«Якщо таке трапилось, головне – відразу звернутись в лікарню», - наголошує медик.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То не голка, то свердло!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні