--> Священник розповів, чи можна займатися сексом до шлюбу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Священник розповів, чи можна займатися сексом до шлюбу

4
2
Священник розповів, чи можна займатися сексом до шлюбу
У священника запитали, навіщо зберігати цноту до шлюбу.

Відповів на це питання протоієрей Олександр Проченко, передає сайт СПЖ.

Допис подаємо без змін:

"Я кілька разів на сповіді чув історії кинутих дівчат, які поступилися своїм хлопцям і вступали з ними в інтимні стосунки. Історії приблизно однакові. «У нас з ним почалися сварки. Він говорив, що я його не люблю, тому не поступаюся. Я хотіла його утримати... Але незабаром, після того, як все сталося, він мене кинув». Дівчата, запам'ятайте ці історії! Найшвидший спосіб розлучитися з хлопцем – це поступитися до шлюбу. Таким чином, ще ніхто нікого ніколи не утримував.

Давайте розглянемо різні комбінації наступних варіантів: він – хороший і він – негідник; ви – поступаєтеся йому і ви – зберігаєте своє дівоцтво.

Перший варіант. Він – негідник, ви – поступаєтеся. По-перше, ви втратили своє дівоцтво, віддавши його якомусь негідникові, по-друге, незабаром він вас покине. У таких молодих людей від завоювання вашого тіла народжується тільки ще більший апетит. «Цю я уламав! А он ту, зможу?» Ви втрачаєте для нього будь-який інтерес, ваша фортеця впала, треба йти брати штурмом іншу.

Другий варіант. Він – негідник, ви не поступаєтеся. По-перше, ви зберегли своє дівоцтво, не давши його якомусь пройдисвітові. По-друге, незабаром він покидає вас, а ви з цього бачите, що були знайомі з негідною вас людиною. Вам, звичайно, від цього розставання може бути сумно. Але з часом, коли хвилювання заспокояться і все встане на свої місця, ви будете раді, що ця людина пішла з вашого життя.

А якщо ви не поступаєтеся, а ваш хлопець не кидає вас, залишається з вами і півроку, і рік, значить, ми потрапили на третій варіант: він – хороший. Раніше після заручення нареченого і нареченої, в чистих відносинах потрібно було провести не менше року. Ви переконуєтеся, що ваш обранець відноситься до вас з повагою, він цінує ваше бажання зберегти чистоту до шлюбу і залишає свої домагання. Якщо молода людина ще до шлюбу ставиться до вас з повагою, то ймовірність того, що чоловік буде вам вірним усе життя, дуже велика. Взагалі це – найкраща з усіх ситуацій. Тільки подумайте: ви дізнаєтеся про свого обранця те, що зазвичай відкривається тільки після декількох років спільного життя.

Варіант четвертий. Він – хороший, ви поступаєтеся. Як будуть розвиватися ваші відносини далі, важко сказати. Шансів, що буде все добре, стане менше, тому що вже порушені психологічні закони інтимного життя. Дуже ймовірно, що після цього ваші відносини якоюсь мірою охолонуть. Може, і не зруйнуються зовсім, але будуть іншими. Ви і ваш коханий розлучилися з вашою чистотою до шлюбу, і це цілком може спричинити за собою абсолютно непередбачувані наслідки.

Ось один з випадків, яких чимало в реальному житті. У однієї жінки був син, який виріс красивим, впевненим хлопцем. Навчаючись в інституті, літо він проводив, звичайно, вдома. Але матері від цього було тільки важко, бо вона бачила, наскільки він увійшов у розпусний спосіб життя. Дуже часто він йшов на всю ніч зі своїми друзями, ночуючи у них на дачах. Там вони, як правило, шукали собі нових любовних пригод. Але одного разу він прийшов рано, не під ранок, як завжди. При цьому він був дуже злий і не хотів ні про що говорити. З цієї ночі він різко змінився, став мало розмовляти, часто думав про щось своє, явно чимось карався.

Виявляється, у той вечір він познайомився з однією дівчиною. Все йшло як завжди, він смакував приємне проводження часу. Він був упевнений, що дівчина в його руках і згодна на все, але раптом зустрів жорстку відсіч. У його практиці це було перший раз. Вперше він задумався про те, що дівчина може цінувати свою чистоту. Коли до нього дійшло, що ця дівчина чиста і у неї не було ніяких чоловіків, то він закохався в неї дуже сильно. Незважаючи на свою розпусну поведінку, в глибині свого серця він все одно розумів, що його майбутня дружина повинна бути незайманою.

Мати дізналася весь секрет поведінки свого сина, коли він сказав, що скоро одружується. У цій історії, милістю Божою, все закінчилося благополучно.

Є духовні закони, які діють, незалежно від того, вірить людина в Бога чи ні. І наслідки від їх порушення можуть бути дуже серйозними.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А якщо після одруження з "цнотливою" виявиться що у вас несумісність темпераментів,що робити ,розбігатися і ще й новостворену сім'ю ламати?Що скаже отой панотець.Або , жили в громадянському шлюбі довго-щаслво, дітей нажили,вирішили одружитися...через рік розбіглися....Тут чесати одним гребінцем всіх неможна,і один рецепт тут не проходить,і час людей змінює,і людські цінності теж..
Відповісти
Що за брєд? Що сексом ще ніхто нікого не утримав. Я б наприклад нізащо не зустрічався б з тою яка б не хотіла сексу! Сексом утрмати можна якщо дійсно любить. Не несіть ірунди! Є різні хлопці! Є які аби один раз переспати, а ж які хочуть постійно і лише з однією! А ви дівчата не шукайте "принца на білому коні" від яких потім страждаєте шукайте хлопців попростіше! Що за дебілізм секс це обов'язково зневага до партнера? Що ви курите? Секс тільки зміцнює відносини якщо вони справжні, а його відсутність скоріше всього до їй руйнування. "Цінувати свою чистоту" - ви мозгами тронулись, чи нюхаєте щось? Яку чистоту? Що цінувати?
Що за ідіотизм я прочитав? Яка разніца скільки було чи не було партнерів? Важливо не те що було, а те що є і буде! Автор цього допису давб**об вибачте що так грубо але інших слів просто немає. Все написано від одну людину (тобто під один єдиний сценарій), а люди є різні і їх дуже багато і відповідно ситуації бувають різні! Деякі нажаль гвалтівниками стають через те що занадто багато таких які недають, а сексу то хочеться.
Відповісти
Давайте розглянемо різні комбінації наступних варіантів: є (1)б*блійний б*г і (2)б*г якого не змогла повністю описати б*блія і трактувати ц*рковники і реальний світ з усіма гранями.
В1, реальний світ +(1)= купа логічних помилок впродовж всієї історії ( наприклад чому китайці які не чули про біблію мають горіти в пеклі?)
В2, реальний світ +(2)= в б*ога своя логіка і реальний світ є саме таким, яким має бути( ті китайці не обовязково мають горіти в пеклі)
Висновок обох варіантів -- трактуванням церковників не слід довіряти, б*г не такий як його хто небудь описуює
Відповісти
Тобто продавати доступ до свого тіла в обмін на соціальній контракт під назвою "шлюб" і відмовляти собі у задоволенні і інтимній близкості з людиною яка тобі подобаеться - це єдиний нормальний і "чесний"варіант??? Попчик напевно не в курсі що таке статева конституція і впринципі в темі сексуалності плаває.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні