--> На Волині поліція посадила за стіл дві ворогуючі конфесії | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині поліція посадила за стіл дві ворогуючі конфесії

0
-1
На Волині поліція посадила за стіл дві ворогуючі конфесії
10 грудня в Іваничівському районі поліція зробила спроби посадити священиків УПЦ та ПЦУ за стіл переговорів, щоб обговорити питання, кому з них належить храм у селі Мишів. Проте результатів переговорів таки не домоглися.

Про це розповів т.в.о. начальника Іваничівського відділення поліції В’ячеслав Мартинюк інтернет-виданню "Буг".

Нагадаємо, 30 листопада у селі Мишів Іваничівського району біля храму відбулися збори селян, на яких хотіли виріщити церковний конфлікт. Прихильників ПЦУ зі священиком з лютого 2019 року не пускають в церкву проводити богослужіння. Прихильники ж УПЦ розповідають, що більшість прихожан храму не голосували за перехід, тому церкву не віддадуть.

Тоді ж, аби збори селян не переросли в масштабний конфлікт, за ситуацією спостерігали десятки правоохоронців. Вони ж і опечатали храм.

“Ми не брали участь у самому обговоренні. Ми просто дали можливість поспілкуватися. Наше діло просте: ми забезпечуємо охорону публічного порядку”, – сказав Мартинюк.

Як розповіли БУГу мешканці села Мишів, працівники поліції 10 грудня ходили селом та збирали власні списки селян: хто і за яку церкву.

У поліції зазначили, що у зв’язку з подіями біля храму та фактом “самоуправства” було відкрите кримінальне провадження, в рамках якого проводяться відповідні слідчі дії.

Сторони конфлікту домовитися про щось так і не змогли.

Скоріше за все, після завершення провадження справу передадуть для вирішення у стінах суду. Храм на час проведення слідчих дій так і залишиться опечатаним.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні